Kezdőoldal » Otthon » Kert » Riviera és Corinna krumplinak...

Riviera és Corinna krumplinak mennyi a tenyészideje? Mikor szedhető? Ugyanúgy leszárad a szára, amikor már szedhető és tárolni is lehet?

Figyelt kérdés
Gazdaboltban vásárláskor 2 hónapot mondtak a riviera vetőkrumplira, 3 hónapot pedig a corinnára. Április 17-én ültettem a corinnát, 22-én pedig a rivierat ültettem, lassan lejár a 2 hónap. Gyönyörű szép még mindegyik növény. Corinának még van több ideje, de a riviera krumplit semmi száradási jelet nem látok. Még nem szedtem alóla új krumplit sem. Igaz csak 5 kisebb sor lett egy 50 szemes zacskóból, de betárolni szeretnénk hosszabb távra. Meg ami miatt ez fontosabb kérdés számomra, hogy mást szeretnék még ültetni a helyére.

#növény #krumpli #corinna vetőkrumpli #riviera vetőkrumpli #krumpli kiszedése #krumpli tárolás
2023. jún. 14. 13:54
 1/1 anonim ***** válasza:
Ameddig erősen zöld a levele, addig nem érett, nem tárolható. Fogyasztani már lehet, ha elég nagyok a gumók. A hűvös és esős idő miatt nyúlt meg valószínűleg a tenyészidő. Majd ha legalább sárgul a szára, akkor lesz valamennyire érett.
2023. jún. 14. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!