Kezdőoldal » Otthon » Kert » Művelési ágból kivett területe...

Művelési ágból kivett területen lévő ház ,átminősítése lakóházzá, hogyan lehet?

Figyelt kérdés
Vásároltunk egy külterületi telket 1982-be, amin volt egy kétszobás konyha, spejzos ház, pince és melléképületek!Pár évig életvitel szerűen ott laktunk, majd ez csak a nyári időre korlátozódott!A ház már akkor is 60-70 éves lehetett,szőlő és gyümölcsös tartozott hozzá , 1400 nm-s telekkel!Később a körülmények megváltoztak, nem ott voltunk már bejelentkezve!Öt évvel ezelőtt próbáltam ideiglenes bejelentkezni, de meglepetésemre nem tudtam!Amit tanácsoltak, földmérés,vázrajz, kérelem az Ép. hatóságnál,ellenőrzés megtörtént! Majd kiderült, hogy a melléképületre/nyári konyha, borház, fás, pince/mint gazdasági épület tudok bejelentkezni!Annak az állaga viszont már nem olyan ahol szívesen élne az ember! A nagy épület állaga is folyamatosan romlik!Nem szeretnék ügyvédet igénybe venni,mert nem jogszerű amit a HÉSZ csinál!Körülöttem életvitelszerűen laknak, építkeztek,igaz gazdasági épületként van feltüntetve!Állandó lakosként szeretnék ott lakni ismét,nyugodt nyugdíjasként , mit kellene tennem azért ! Várom azon hozzáértők válaszát akik tudnak segíteni!

#külterületen ingatlan átminősítése?
2023. jún. 13. 16:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezz be a kamrába.

Mi a gond?

2023. jún. 13. 16:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Miért lenne jogszerűtlen a HÉSZ? Külterületen nem lesz lakóházad.
2023. jún. 15. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!