Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet egy ingatlan...

Hogyan lehet egy ingatlan besorolását átminősíteni és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Üdv!

Vásárolnék egy ingatlant, de iroda besorolású. Lakás kialakítású, minden adott benne, egyedül a besorolása más. Hogyan lehetne átminősíteni és milyen árban van ez?

2023. febr. 26. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ehhez ügyvéd kell.Vásárláshoz,átiratáshoz minden képp.
2023. febr. 26. 21:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom, csak a menete érdekelne :)
2023. febr. 26. 21:19
 3/5 anonim ***** válasza:
62%

Az átminösítés a tulajdonos dolga.

Ez után veheted meg.

2023. febr. 26. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az önkormányzat építésügyi osztálya csinálja.

Ha nem felel meg az OTÉK szerint lakóingatlannak, akkor nem fogják megadni a lakás minősítést.

Számít a belmagasság, benapozottság, falvastagság, hőszigetelés, a WC nem nyílhat a konyhába, stb., olvasd el a törvényt!

2023. febr. 27. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A 3-as válaszoló féligazságot írt. Mi pl önkormányzati útból átminősített beépítetlen területet vettünk. Az önkormányzat intézte. Irodát viszont bárki vehet, de én inkább hagynám az eladóra, rendezze, és majd megveszetek ha átminősítették.Bár ki tudja, lehet hogy elkel simán irodaként is.
2023. febr. 28. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!