Megéri egy ilyen "koros" fát megvenni?
Az a bajom vele, hogy az a 10 cm törzskörméret borzasztó kevés. A fa állítólag 12 és 15 év közötti, mert háromszor iskolázott (az iskolázást 4-5 évente végzik)
Mivel kérdésként az merült fel, hogy "megéri-e", így nem éri meg.
Ültess egy fiatalabb csemetét, ami lényegesen olcsóbb.
Igaz, hogy néhány évet várnod kell, mire hasonló méretűre fejlődik.
Úgy értem, hogy nem furcsa-e (azoktól kérdezem, akiknek van esetleg 15 év körüli juharfájuk) hogy ilyen vékonyka a törzse. Törzs körméretben a 10 centi borzasztó vékonykának tűnik nekem egy 14-15 éves fának. Ami elvileg gyorsan növő fa. Tehát ha mondjuk ültettem volna 10 éve egy 2-3 éves fát, nem hiszem, hogy 10 centi lenne a törzs körmérete. Ez a gondom.
Mert itt az időt veszem / venném meg.
Az biztos, hogy vékony, ha a körméret a fa kerületét jelenti, mert akkor az átmérője kb 4 centiméter.
10 centiméteres kör átmérő már elfogadható.
A kép csalós, de azon vastagabbnak tűnik a fa az említett 4 centiméternél....
Van telefonszáma a kertészetnek, erre rá kellene kérdezni, 4-5 centis törzs átmérővel biztosan nem érdemes megvenni, 10 centi körül már teljesen jó.
Persze a gyökerek visszavágásával lassul a törzs fejlődése is, de egy 15 éves juhar törzs átmérője nem 4 centiméter.
Köszönöm, nekem is ez a problémám. A kép nem számít, az egyáltalán nem a hirdetett növényről készült, ha megnézed a többi "koros"-nak hirdetett fát, szép kifejlett fákat fotóznak, amilyen majd lesz valamikor. Ezt nem is próbálják így beállítani, hogy a hirdetett növény olyan, mint a képen. Tényleg részletesen le van írva, mit jelent a törzskörméret, a 3x iskolázott, stb.
Már felhívtam őket, megerősítették, hogy a 10 cm törzskörméretet vehetem alapul és ez 1 méter magasságban van mérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!