Jonsered cc 2245 milyen fűkasza, megéri megvenni használtan?
A Jonsered a Husqvarna amerikai leány vállalta. Gyakorlatilag Husqvarna alapokra építenek, csak más színben és néhol egy-két egyedi változtatással. De alapjában véve Husqvarna licenc az egész.
Nekem van egy 60cm³-es ipari Jonsered láncfűéreszem, 2009-es gyártmányú, eddig hibátlanul működik. Csillag kereken és szokásos lánc+láncvezető-n kívül mást még nem cseréltem rajta.
Azért nem ilyen szoros a kapcsolat a két márka között. A Husqvarna megvásárolta a Jonsered céget, ahogy a Volkswagen a Seatot, de attól még nem egy a kettő, a nyilvánvaló összefüggések ellenére.
A Husqvarna cégcsoport több márkát is takar, ezek közül az anyacég márkáján kívül a Jonsered a legnagyobb név.
110-ért jó ár, ha tényleg jó állapotú. De ha rossz...
#2 márpedig de.
Nem fogok típusokat írni mert úgyse fogja tudni senki mit tartalmaz a két gép belül. Lényeg az, hogy az egyik ismerősömnek még az enyémnél is nagyobb Jonsered döntőfűrésze van.
Kölcsönadta valakinek és a szar keverék miatt amit beleöntöttek besült a motorja.
Mikor szétszedtem egy az egybe Husqvarna volt a motor benne (nem volt meglepő), mivel mindenhol Husqvarna feliratok voltak (henger, motortömb, karburátor stb)
A hengerszettet cserélni kellett, egyértelműen a Husqvarna szervizbe/márkakereskedésbe vittem ahol egyből megtalálták a kompatibilis Husqvarna típust amiben ugyan az a motor van, és ki is adták a hengerszettet hozzá (az már mellékes hogy 80 ezer forint volt).
Tény, hogy neten nagyon nehéz beazonosítani a két márka alkatrészeit, alig találni információt melyik Jonserednek melyik Husqvarna a megfelelője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!