Az indiánbanán tényleg finom?? Megéri ültetni? Sajnos nincs sok helyünk már, és ebből kettőt is kell ültetni, viszont sosem ettem még, csak sokan dicsérik videókban stb, én őszinte választ várok, h tényleg finom-e.
állítólag az egyik legfinomabb gyümölcs.
Ízre a banán és a mangó keveréke.
""Az annona félék családjába tartozó, kisebb termetű, lombhullató cserje, vagy fa. 10-20 cm hosszú termése banánra emlékeztet. „Indián banánnak” is mondják. Nagyon kellemes íze van, az egyik legfinomabb, trópusi jellegű, tápláló gyümölcs. A tejsódóra emlékeztető íze van. Az egyik legfinomabb trópusi jellegű gyümölcs, mely nagyon tápláló. Leginkább a mangó, a banán és a körte kombinációjaként lehetne jellemezni.Kitűnően beilleszthető a hazai termesztésbe is, teljesen télálló gyümölcstermő növény. Erős gyökérsarj képződése révén tömegekben képes elterjedni. Fiatalon, 1-2 éves korában még érzékeny a tűző napsütésre, ezért ajánlatos árnyékolni a növényt. Gondoskodjunk számára a megfelelő, bőséges vízellátásról. Kiválóan érzi magát a mi klímánkon is! Augusztus közepétől szedhető. Talajban nem válogat, nagyon jó hidegtűrő. Még a rekord hidegeket is kibírja. Jobb termőképességhez 2 növény ültetése ajánlott. Ha 2 magonc példányt ültetünk belőlük egymás közelébe, és szerencsés esetben tudják egymást porozni, a termésük mérete és minősége akkor is nagyon bizonytalan. Mivel a virágjának erjedt hús szaga
van ezért a méhek nem porozzák meg. A természetes beporzás elvégzése ezért a légy és hangyafajokra van bízva, de kézi rásegítéssel, kézi beporzással nagyon hatékonyan tudjuk segíteni a gyümölcskötést. Ennek módja a következő: virágzáskor kis ecsettel a már érett portokú virágokból virágport viszünk át a még éretlen portokú virágok bibéjére. Az érett portokú virág az a virág, amibe belenézve barnás-szürkés virágport látunk a virág belsejében, ecsettel belenyúlva virágporos lesz az ecset vége. Az éretlen portokú, beporzandó virág belseje sárgás-zöldes színű, kemény, kis ecsettel belenyúlva nem ad virágport.""
Igazából indianai banán a paw-paw magyar neve.
Nekem van, egy apró gyümölcsű, önporzós fajtára oltottam 3 rendes fajtát. Így egy fával megúsztam.
A nagy gyümölcsűek közt is előfordul önporzós, de a legtöbb nem az, két fajta kell hozzá.
Elég elhúzódó a virágzás, legalább 2 hétig nyílnak újabb virágok. Előbb a bibe fejlődik ki, utána, ha már nem aktív, akkor a porzók. Így a lehulló virágpor nem tudja eltömíteni a bibét.
Tavaly vagy négyszer fogtam neki porozgatni, és lett kb. 6 termés, a kicsi vadakon kívül, egy közepes méretű fán... Szóval, nem valami egyszerű a megporzódás. Idén, úgy néz ki, jobban sikerült, bár még nem lehet biztosat mondani.
Elég jó ízű, de annyira azért nem nagy durranás. Egy jobb fajta őszibaracknál, szilvánál, almánál, körténél, stb. nem jobb. Csak másabb. Leginkább olyan hobbitermelőnek való, akinek már minden létező hagyományos gyümölcse van, és még valamit akar. (Én is ezért vettem az alapnövényt 20 éve...) Meg aki ezzel akar felvágni az ismerősök előtt... A videókban is felvágnak vele, azért dicséri mindenki. Senki nem arról szokott videót felrakni, hogy de nagy barom voltam, hogy ilyet ültettem.
A másik, hogy ha megnő egy gyümölcsfád, akkor amit nem eszel meg frissen, abból befőttet, lekvárt tudsz csinálni. A paw-paw-ból a magok miatt nem nagyon lehet semmit csinálni, még akkor se, ha véletlenül nagyon bejön a porzódás. Nem tárolható, hűtőben is csak pár napig áll el, azaz, még piacra se lehet vele menni. Szóval néhányat megeszel, párat elajándékozol, a többi meg ott rohad el.
Maga a fa szép, a nagy levelekkel.
Én nem vágom ki, mert sajnálnám, meg a telken mindenből rengeteg terem, de a mai eszemmel már nem ültetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!