Száz ezer forintból meg van egy öt négyzetméteres kert felújítása?
A terület nem dimbes dombos,csak ketté van vágva (szintkülönbség, úgy kell elképzelni, mint egy lépcsőfokot).
- Ki kell szedni három hatalmas, terebélyes kecskerágó bokrot. Több tíz éves is lehet.
- Nagyon kötött a talaj és fáradt is, legalább egy rétegben cserélni kell, mondjuk úgyis biztosan kellene pótolni valamennyit
- másfél négyzetméteren térkő felszedés,de az könnyű mert hepe hupás, jön föl,kókler munkavégzés miatt
- a területre gyepszőnyeg menne,de:
- egy előre gyártott tómedret (kb 25.000 forintos) is szeretnénk beásatni
- és kb 10 tő két-három ezer forintos bokrot
Esetleg nehezítő körülmény, hogy a terület valószínűleg TELE van földalatti hangyabolyokkal és járatokkal. Tele. Ezt ugye tudják majd valahogy kezelni,vannak vegyszereik?
A lényeg: ez kb megvan 100 ezer forintból mindent belevéve?
Illetve még valami, bár azt majd a cégtől is megkérdezem: a gyepszőnyegre ha kiszórunk vadvirág magot az ki kel?
Lesz az egymillió is, de hogy kiszállnak és árajánlatot adnak, az sem lesz ingyen.
Arra elmegy a százezred hogy kibolobítottad őket a hülyeségeddel.😀
Ekkora területen simán lehet akár tíz fa is, ne mondjátok, hogy nem!
...persze csak bonsai. 😂😁😁😂😂🤣🤣🤣🤣😂
A tó is megoldható egy kis kreativitással: veszel pár ezerért egy használt medencét, és felrakod a tetőre. :D
Szóval van egy nagyon kicsi belvárosi kerted, de még azt a kicsit is szét szeretnéd bombázni vegyszerrel és kiirtani az összes élőlényt, hogy valami műanyag kád meg gyepszőnyeg kerüljön a helyére? A koncepciót értem, de a kertművészet és kert kultúra épp a másik irányba halad az elmúlt 15 évben, mint amit te elképzelsz. A vadvirág mag nem összeegyeztethető a barkácsáruházas rendezett, művi esztétikummal. S egyébként honnan lesz ennek a rengeteg növénynek fény? Amiket felsoroltál azok nem épp fénykedvelő fajták, tehát gondolom ez valami erősen leárnyékolt belső vagy hátsó udvar lehet, ott azért nem egy burjánzó paradicsomot kéne elképzelni, hanem a realitások talaján kéne mozogni, hogy mi élhet meg.
A kecskerágót kivághatod, kiáshatod, szerintem a térkövet is fel tudod magadnak szedni, 5 négyzetméterre kb. 10-12 zsák virágföld elég is, nem értem miért akarsz ehhez külön kivitelezőt keresni.
kedves kérdező! Ébresztő. Amit felsoroltál az egy kertészetnek is díszére válna 50 négyzetméteren..
...a kérdésedre válaszolva: az álmaid beteljesülése simán 500 ezer...
Én szóltam...
Szerintem itt fejben probléma lehet nálad kérdező.
Vagy nem 5 m2.
Matekból hanyas voltal?
Nézegetem itt az 5 nm-es fürdőszobánkat... Ide sehogy nem férne be ennyi minden.
Csináljátok meg magatoknak, jobban jártok. Leírtad, hogy a kerti tó kb. 25 ezer. Gondolom csak a műanyag tótest, de kellenek bele növények, vízforgató, stb. Legyen inkább 40. Szeretnél 10 db mini bokrot. Legyen csak 2-3 ezer (bár ezt szerintem alá lőtted, de legyen). 30 ezer forint. Meg szeretnél gyepszőnyeget egy zsebkendőnyi helyre, aminek szerintem nincs értelme, hisz annyi mindent kell kerülgetni vele, hogy vessél inkább fűmagotvadvirág keverékkel és kész. 80 ezer körül jársz és még nincs se kiszállási díj, se munkadíj. Biztosan nem fog kijönni, ha kertésszel akarod megcsináltatni.
Szerintem ekkora területen a tavat engedd el. Fű, pár pofás bokor, vadvirágos kis terület és egy kis kiülős rész, ennyi elég, hogy pofás legyen. Akár csinálhatsz egy kis ágyást mulccsal, vagy kaviccsal, amibe mehet örökzöld, mellé egy vadvirágos sáv valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!