Kezdőoldal » Otthon » Kert » Klívia magja mennyi idő alatt...

Klívia magja mennyi idő alatt érik meg úgy hogy el lehessen ültetni?

Figyelt kérdés
A tavaly előtti virág magja most tavasszal már bepirosodott de még mindig nem száradt le. Még mennyi idő és miért ilyen hosszú idő egyáltalán? Azt tudja esetleg valaki hogyan lehet elérni hogy virágzás után egy virágernyőben ne csak pár db mag maradjon meg hanem az összes virág után érjen be? Nekem eddig mindig lehullott a legtöbb, azt az 1-2 db-ot ami maradt pedig letörtem magam, most is csak kisérletképpen hagytam meg 2 magot megérni.

2023. jún. 4. 19:52
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem a rekord 16 hónap volt: 2012 májusától 2013 szeptemberéig. De ha már pirosodik, akkor érdemes leszedni, mert nekem akkor már a termésben is kezdtek kicsírázni a magok. Ha látsz kis dudorokat a termések külsején az annak a jele, hogy belül már folyik a csírázás. Nekem is csak 2-3 szokott megmaradni, pedig beporoztam őket. A legjobb, ha idegen tő virágporával, és úgy, hogy mivel a virágpor hamar tönkremegy, a bibe meg csak később nyílik ki (hogy elkerülje az önbeporzást) a frissen kinyílt virágok virágporával kell beporozni a már régebben kinyílt virágok bibéjét. Nekem pont most virágzik 3 klíviám is, amiket magokról neveltem fel, de már 4 évesek, sőt a megporzás már 5 éve 2018. márciusában történt (a termésérés pedig 2019. április-májusban). Az egyikük tavaly tavasszal is már virágzott, de akkor is minimum 1+3 év kell, és van még 3, amely még egyszer sem virágzott pedig ugyanannyi idősek.
2023. jún. 4. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!