Kezdőoldal » Otthon » Kert » Permetezta már valaki a...

Permetezta már valaki a növenyét nikotinnal takácsatka ellen?

Figyelt kérdés

2023. jún. 4. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Csalannal mukodik de nikotinnal is
2023. jún. 4. 14:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Hogy keverted a csalant? Eltünt az atka?
2023. jún. 4. 14:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Régebben használták, de erősen mérgező, sokan meghaltak miatta. Én inkább rendes atkaölőt használok, egyszerűbb és biztonságosabb.
2023. jún. 4. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:
többféle csalánkészítmény van. Előírás szerint
2023. jún. 4. 15:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Jogos! Mondjuk a permet is mérgező de az be van lőve. Nekem felpusodnak a ribizli levelek, nem tudom mi az de már elegem van. Semmivel nincs ennyi gondom.

2023. jún. 4. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:

A ribizlilevelek levéltetű miatt olyanok. De azt több, mint egy hónappal ezelőtt kellett volna permetezni. Szerintem mostanra már nincs rajta levéltetű. (Nézd meg azért.)

A szabadforgalmú permet az nagyjából századannyira mérgező, mint a dohánylé. A legtöbb szerből egy hektó bekevert permetet megihatsz egyszerre, attól se fogsz meghalni.

2023. jún. 5. 05:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Mostanra már termés is van rajta. De tetü is van még rajta. Az uj hajtasokat támadják mindig. Szerintem tetü meg atka is. Pernezetzem már szappanos vizzel, es vegyszerrel is de vegyszerrel félek már mert akkor a termésbe is bekerül.
2023. jún. 5. 09:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy a szappanos víz nem komolyabb vegyi méreg, mint a rendes permetszer, ami direkt úgy van megcsinálva, hogy napokon belül lebomoljon?

Minden rovarölő papírján fel van tüntetve, hogy hány nap után fogyasztható a lepermetezett gyümölcs. Ribizlin pl. a Spilan hatóanyaga 14 nap után bomlik le annyira, hogy fogyasztható legyen. De gyakorlatilag egy hét után már annyira lebomlik, hogy még a hidegvérű állatokra se hat. (A szappan valószínűleg még két hónap után se sokat változik, csak az esőnek kitett részekről lemosódik.)

Atkát én még nem láttam ribizlin. Tetű az lehet. Szerintem nálam azért nincs már soha ilyenkor, mert időben, már virágzás előtt lepermetezem őket, és ilyenkorra elfelejtem azt is, hogy voltak.

2023. jún. 6. 05:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, tehat virágzás előtt
2023. jún. 6. 07:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, már olyankor nekifognak a levéltetvek.

Azért érdemes már virágzás előtt, hogy nehogy a megporzó rovarokat megöljük v. elijesszük a szaggal. Elvirágzás utánra meg már nagyon rosszul fog kinézni a bokor.

Felszívódó szert érdemes használni mindenképpen, ami a hólyagok védelmében lévő tetveket is lerendezi. (A Spilan egyébként nem méhveszélyes szer, de lehet, hogy riasztó szaga van, ezt nem tudom.)

2023. jún. 6. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!