Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyönyörű szép 12 m-es hársfáma...

Gyönyörű szép 12 m-es hársfámat megtámadta egy takácsatka nevű kórokozó. Mit tudok tenni ellene? Már hullajtja a levelét nagyon, félek hogy megfog halni ez a fa, pedig ez a kedvencem. Lehetséges még valamivel permetezni? Tudom nagyon magas.

Figyelt kérdés
Utána olvastam és tavasszal kellett volna védekeznem de nem volt jel hogy ilyesmi fog történni. Biztos meghal a fa? :((((
2021. jún. 5. 13:21
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
Mindenképp permetezd be. Gazdaboltban kapsz szert. Valakit megfizetsz akinek van motoros permetezője és fújja be
2021. jún. 5. 13:54
 2/11 anonim ***** válasza:

A takácsatka nem betegség, hanem egy nyolclábú állat.

Gazdaboltban kell venni atkaölőt, és azzal lefújni. Rovarölő nem jó, mert az atka nem rovar. Pl. a Flumite megfelelő, az beszívódik a levélbe, tehát elég a levél egyik oldalát elérni vele.

12 m-re lehet, hogy nem visz fel bármelyik (semelyik) motoros permetező. Erős gép kell, és szélcsendes idő. Esetleg egy masszívabb kettes létra, ha van ember, aki hajlandó a permetezővel létrára mászni.

Tavasszal nem tudtál volna semmit csinálni az atka ellen, amikor még ki se kelt.

2021. jún. 5. 18:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Kaptam egy ajánlatot, 100 000 Ft-ra. Szerintetek ez normális ár? Azt mondja az illető hogy 60 000 Ft maga a permet.
2021. jún. 6. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a permetezőszer nevét az illetőtől és nézd meg az árát a neten. Lehet, hogy valami szuper, I. kategóriás anyagot akar az illető használni, bár nagyon kétlem és feleslegesnek is tartom.

5 ampulla Flumite ára kb. 2500 Ft, ami 50 liter permetléhez elegendő mennyiség. Ha még tapadásfokozót is kever hozzá, akkor is megvan 5000 Ft-ból. Ennyiből még egy ekkora hársfát is többször le lehet fújni.

2021. jún. 6. 20:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi 4-es, fel is pontoztalak! Kérdeznék v alamit. Szerinted, ha veszek egy ilyen gépet és felülök a ház nyeregtetejének a tetejére, gerincére, ami 6 m, akkor elvileg ezzel szélcsendben lelehet fújni? Csak mert pont a ház mögött van a fa. Ez azért nekem így olcsóbb is lenne, nameg a gép meg is marad. Vagy építsek 10x5 ös pallóból állványt? [link]
2021. jún. 6. 21:12
 6/11 A kérdező kommentje:
most nézem, nem jó, írják max 2 méteres magasságba szór. olyan kéne ami hátamra felvehető és szór magasba is.
2021. jún. 6. 21:27
 7/11 A kérdező kommentje:
lehet ki fogok írni egy új kérdést, mert most nézegetem és ez pl [link] 10 méterre felnyomja, de nem ismerem a márkát. Esetleg valamit tudtok ajánlani?
2021. jún. 6. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, hogy mit tud ez a gép. Nem nagyon hiszem, hogy ez a masina képes volna permetködöt +6 méter magasra fellőni. Én a permetfejet a fa lombozatába nyomnám és kisebb nyomással fújnék, különben nálam a szomszéd kutyái és gyerekei kapnának belőle.
2021. jún. 6. 21:40
 9/11 A kérdező kommentje:

" különben nálam a szomszéd kutyái és gyerekei kapnának belőle."

Nyilván akkor kell csinálni, amikor nincsenek kint.

2021. jún. 6. 21:50
 10/11 anonim ***** válasza:

A két linkelt gép nagyjából ugyanaz.

Nem hinném, hogy 10 m-re felvinnének. Inkább 6-7 m a reális mindkettőnél.

2021. jún. 8. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!