Gondot okozhat-e, ha a szomszéd kútja nagyon közel van a házunkhoz és sok benn a víz?
A szomszéd kútja kb 1 méterre van a házunk falától, nem használja senki, de múltkor belenéztünk és eléggé fenn van benne a víz (kb. 2 kútgyűrű látszik ki). Azért is gondoltuk, hogy sok van benne, mert itt a környéken elég jó vízhozamuk van a kutaknak.
Jelenthet ez valami gondot?
Pincénk nincsen amúgy.
Jobb lenne ha használva lenne a kút és közben szivattyúznánk?
Mert akkor megbeszéljük a szomszéddal, hogy ha már neki úgy se kell.
meg van adva egy telekhatár , ha benne van a kút a teljesen abban az esetben van beleszólásod.
nem gond, hogy majdnem tele van a kút, jön a nyár és nagyrésze el fog tűnni.
Lehet hülye vagyok, de ezt nem egészen értem:
"ha benne van a kút a teljesen abban az esetben van beleszólásod."
Leírnád értehtőbben?
Amúgy én nem is gondoltam, hogy van beleszólásom, csak mivel jófej a szomszéd gondoltam megbeszélem vele, hogy szivattyúzunk belőle, egyrészt mert jó a víz öntözni, másrészt meg mert nem szeretném ha esetleg ettől vizesedne a ház alapja.
Nem is értem, hogy egy lakóházhoz miképpen lehet ennyire közel egy kút??
Biztos, hogy nem szabályos.
Én mondjuk nem értem, hogy a kútnak - akár a tiéd, akár a másé - mi köze lenne a vizesedéshez?
Van ott egy vízréteg nyilván azért csinálták oda a kutat. Ha holnap betömnék, attól az a vízréteg ott lenne. Gondolom olyan helyen laktok, ahol magas a talajvíz, ezért is nincs pincétek.
De ha nem használja a kútját, jó ötlet vele megállapodni a spórolás miatt, de a ház ettől nem esz szárazabb.
Szemléltetésképpen feltöltöm ezt a képet. Mondjuk ez nem a szomszédunk kútja, hanem 6 házzal arrébb lévő kút (anyóséké). A földnek a szintjétől kevesebb mint egy méterre van most jelenleg a víz... Valószínűleg akkor a szomszédunk kútja is eddig van kb. A házunknak amúgy van vízszigetelése, kátránypapír van a házalapján körben, csak ugye az 60 éves kátránypapír... Azonkívül tettünk le dréncsövet és drénlemezt, úgyhogy talán az ér valamit.
"A szomszéd kútja kb 1 méterre van a házunk falától, nem használja senki,"
Azt gondolom, hogy maradjon is így.
Ugyanis ha elkezded szivattyúzni, a víz utánpótlása talajkimosódást okozhat és könnyen megsüllyedhet felette az ingatlanod.
De nem vagyok jós, hogy így lesz-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!