Totál napsütötte helyre milyen virágot ültethetnék, mi nem pusztul ki ősz végéig? (A muskátlik utóbbi években nagyon szenvednek ott)
Egyszer szőlővirággal próbálkoztam, de többet is sikerült kipusztítanom.
Egyébként ház előtt, utcára kell. Igaz közterület, de én tartom rendben az úttestig. Egy emlékmű van ott, de az sem ad árnyékot a területnek. SZóval ha süt a nap és 40fok van, akkor is bírnia kell a virágnak....
A talajjal lehet valami, szerintem. Nálam a déli lépcsőn, ládában is megél a begónia. Meg hogy a muskátlik szenvednek...
Kevertél valamit a talajba? Mert akár tápanyaghiány, akár félretápozás okozhatja a problémákat.
Napos helyen jól bírja a büdöske meg a rézvirág, valamint a (törpe)dália, ha öntözni tudod. És mindegyik virágzik folyamatosan a fagyokig. A petúnia is sokáig szép.
A növényvédelemre oda kell figyelni, természetesen. A begónián kívül mindennek van gyakori kártevője. (A begóniát csak ritkán találja meg valami.)
Épp a napokban vettem néhány begóniát, kertészetből.
Nem hozzánk, hanem egy rokon udvaràba. Ültettük el, és azt vettem észre kiszedve a cserépből, hogy a gyökerek között kb 1 centis barna százlábúak rohangálnak. Remélem nem puszítják ki, elültettük kukacostul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!