Van pár tő szőlőm itthol. Maradt tiovit jet és dithan kontakt szer . Melyikkel fújjam meg most?
Amatőr szinten nyúlok hozzá.
Réz és kén tartalmú szer maradt itthol múlt évről.
Pici bogyosodó időben van a noah, zala gyöngye, oporto.
Lemosózás után virágzáskor topassal és atka ölő felszívódóval fújtam.
Ez a 2 kontakt szer mostanság elhasználható?
Nahát, hol laksz te, hogy elvirágzott? Nálam még a legkorábbi direkttermők se nyílnak még napokig, ma néztem.
Elhasználhatod ezeket, ha zavarnak ott a zacskók, de értelme az nincs.
Permetezni nem azért szoktunk, hogy valami elfogyjon, hanem hogy a növényt megvédjük valami konkrét dolog ellen.
A Topas az nem volt baj, ha szokott lenni nálad lisztharmat, mert az már korán elkezd fejlődni. A virágoknak is adott egy minimális védelmet.
Atkaölőt én virágzáskor nem használnék, nehogy rontsa a termékenyülést. Inkább nyílás előtt, de csak akkor, ha konkrétan látok atkakártételt, anélkül felesleges.
Nálam június előtt még nem volt peronoszpóra. Majd június elejétől figyelem az időjárást (meg a szőlőt, persze), és ha gyanús a helyzet, akkor permetezek. Addig nem. A gyanús az jelenti, hogy éjszaka sincs hideg, és esős az idő.
4
Ilyenkor lisztharmat? Érdekes.
Nekem van szőlőm az É-Alföldön, meg a Mátraalján, borvidéken. Mindkét helyen vagy 10 fajta, Othellótól kezdve mindenféle szuper csemegéig. Július előtt még nem láttam lisztharmatot. (Nyár végén is csak az Othellón szokott lenni komolyabban, meg nagyon durva években még 1-2 érzékeny fajtán.)
2éve vettem egy háziat itt van az udvaron .
Próbalok olvasgatni roluk megtartani nevelni e szőlőket kb 20tő
Köszönöm segítségetek
Némelyik tövön 3-4cm hosszú pici fürtök vannak már
Akkor az kb. még nem bogyó, hanem bimbó. Kivirágzás előtt. Virágzás után már 10, vagy akár 15 cm-es fürtök lennének.
Viszont azt írtad, hogy virágzáskor fújtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!