Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van pár tő szőlőm itthol. Mar...

Van pár tő szőlőm itthol. Maradt tiovit jet és dithan kontakt szer . Melyikkel fújjam meg most?

Figyelt kérdés

Amatőr szinten nyúlok hozzá.

Réz és kén tartalmú szer maradt itthol múlt évről.

Pici bogyosodó időben van a noah, zala gyöngye, oporto.

Lemosózás után virágzáskor topassal és atka ölő felszívódóval fújtam.

Ez a 2 kontakt szer mostanság elhasználható?

#Szőlő permetezés #Tiovit jet
2023. máj. 19. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Mind a 2 el.Dithan peronoszra van..A másik lisztharmat,de van rovarőlő hatása is .
2023. máj. 19. 16:23
 2/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Igen valóban amatőr szinten lehetsz de ezt ne vedd sértésnek. Még csak ezután fog virágozni kizárt hogy nálad már elvirágzott.
2023. máj. 19. 19:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, hol laksz te, hogy elvirágzott? Nálam még a legkorábbi direkttermők se nyílnak még napokig, ma néztem.

Elhasználhatod ezeket, ha zavarnak ott a zacskók, de értelme az nincs.

Permetezni nem azért szoktunk, hogy valami elfogyjon, hanem hogy a növényt megvédjük valami konkrét dolog ellen.

A Topas az nem volt baj, ha szokott lenni nálad lisztharmat, mert az már korán elkezd fejlődni. A virágoknak is adott egy minimális védelmet.

Atkaölőt én virágzáskor nem használnék, nehogy rontsa a termékenyülést. Inkább nyílás előtt, de csak akkor, ha konkrétan látok atkakártételt, anélkül felesleges.

Nálam június előtt még nem volt peronoszpóra. Majd június elejétől figyelem az időjárást (meg a szőlőt, persze), és ha gyanús a helyzet, akkor permetezek. Addig nem. A gyanús az jelenti, hogy éjszaka sincs hideg, és esős az idő.

2023. máj. 19. 19:29
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#3 Júniusig nem is permetezel? Én nem merném megtenni. Máskor ilyentájt levitte a lisztharmat az összes fürtöt az ezerfürtű szőlőmről. Igaz akkor nyilván záraz neleg volt. Azóta nem merem permetezés nélkül hagyni
2023. máj. 19. 19:45
 5/9 anonim ***** válasza:

4

Ilyenkor lisztharmat? Érdekes.

Nekem van szőlőm az É-Alföldön, meg a Mátraalján, borvidéken. Mindkét helyen vagy 10 fajta, Othellótól kezdve mindenféle szuper csemegéig. Július előtt még nem láttam lisztharmatot. (Nyár végén is csak az Othellón szokott lenni komolyabban, meg nagyon durva években még 1-2 érzékeny fajtán.)

2023. máj. 19. 19:51
 6/9 mindentudó99 ***** válasza:
Nem ilyenkor mint most hanem mikor májusban majusi idő van nem olyan mint most
2023. máj. 20. 04:53
 7/9 A kérdező kommentje:

2éve vettem egy háziat itt van az udvaron .

Próbalok olvasgatni roluk megtartani nevelni e szőlőket kb 20tő

Köszönöm segítségetek

Némelyik tövön 3-4cm hosszú pici fürtök vannak már

2023. máj. 20. 05:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor az kb. még nem bogyó, hanem bimbó. Kivirágzás előtt. Virágzás után már 10, vagy akár 15 cm-es fürtök lennének.

Viszont azt írtad, hogy virágzáskor fújtad...

2023. máj. 20. 06:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat érte 2hete nem voltam itthol azt hittem idő közbe le virágzott.
2023. máj. 21. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!