Hogyan lehet elérni, hogy nőljön az aloe vera?
Biztos, hogy Aloe vera?
Valószínűleg rosszul tartod. Pl. szobában, ami nem neki való.
Talán még tápoldatozni se szoktad, és esetleg sötétben is lakik, meg ki tudja, mit követtél még el szegénnyel. Ha nem írod le, mit csináltál, akkor azt nem lehet véleményezni, hogy jól csináltad-e.
Változtass a helyén, locsolásán, ültesd új földbe, ha évek óta ugyanabban van.
Nem tetszik neki valami. Túl sötét, túl száraz, túl nedves vagy túl tápanyagszegény, vagy ezek kombinációja.
Olyan mondjuk nem létezik nála, hogy túl száraz...
Én télen olyan 4-5 hónapig egyáltalán nem öntözöm, mert a neki való módon teleltetem, hideg helyen. De nyáron se sértődik meg, ha egy-két hónapig elfelejtem öntözni. (Van párszáz pozsgás növényem.)
A kaktuszok másfél évet simán kibírnak öntözés nélkül, legalább ennyi biztos.
Egyrészt velem is előfordult már ilyen baleset, meg profi kaktuszostól is hallottam erről, ott egy egész ládával maradt másfél évre a telelőhelyen. Nálam csak két darab.
Köszönöm a válaszokat!:)
Abban biztos vagyok, hogy aloe vera, mert teljesen olyan. Ablakpárkányon tartom, reggel süt rá a nap. Lehet, hogy az öntözés sok, mert nem szoktam megvárni, hogy megszáradjon a földje, a kaspó is kicsi lehet már neki, szóval kipróbálom a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!