Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy álljak neki egy dézsába...

Hogy álljak neki egy dézsába telepített kerti tónak?

Figyelt kérdés
Több éve készülök rá hogy beüzemeljek egy dézsát kerti tónak. Elég nagy 1,5-2 m az átméő és 0 cm magas . Van esővizem, földem, ültetőkosaram. kinéztem már egy tavirózsát is bele. amit nem tudok hogy ez múködjön hosszú távon kell bele oxigéntermelő növény vagy bármi más? Kérem aki ebben jártas pár szóban segítsen. Félek bemenni egy kertészetbe mert ott rábeszélnek mindenre. DE ami kell azt megvenném hozzá!! Köszönöm előre is a segítséget!!!!
2023. máj. 8. 10:22
 1/4 anonim ***** válasza:
61%

"és 0 cm magas"

Akkor nem sok víz fog beleférni.

2023. máj. 8. 10:27
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
31%
Ne vacakolj ilyennel nagyon pici. Áss egy gödröt . Olyat amiben kinn tudnak telelni a halak. Rendelsz bele folját tóhoz valót. Ennyi
2023. máj. 8. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Anno éltem Tajvanon, és ott nagyon mennek ezek a dolgok, igaz az éghajlat szubtrópusi, ergo egész évben működhet. Angolul a "barrel pond"-ra rákeresve nagyon jó ötletek vannak.

Amit én legfontosabbnak látok, az az, hogy halat semmiképp se tegyél bele, aranyhalat főképp. A dézsa kis mérete miatt viszonylag nagy lesz a hőingazdozás, illetve könnyen leromolhat a vízminőség, ez egy gerinces állatnak kínzás lehet.

Egyedül talán a szúnyogirtó fogasponty, vagy pár guppi viselheti el, azok alapvetően hasonló lápi környezetből száraznak, viszont télen gondoskodnod kell majd a szállásukról, ami macera.

Időként jót tenne (az algamentességnek főleg)egy 25-50% körüli vízcsere.

Növények közül pedig szerintem menjen bele amennyi csak lehet, a lehető legtöbb fajtából, majd meglátod melyik érzi jól magát :)

2023. máj. 8. 13:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
"0 cm magas" vízbe, csak 2 dimenziós halakat tudsz tenni.
2023. máj. 8. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!