Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fagyalt telepítettem sövénynek...

Fagyalt telepítettem sövénynek és közé ültettem tamariskát. Hogyan tudom a sövényből eltávolítani a tamariskát?

Figyelt kérdés

Tavaly az oldalhajtásokat levágtam, csak egy törzs maradt, de az idén megint lettek oldalhajtások.

Ha kiásom a tamariskát a földben maradt gyökereiből nem fog kihajtani újra? Mi lenne a gyors, egyszerű végleges megoldás?

#tamariska #tamarix
2021. júl. 7. 15:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha van hely ásni, akkor szerintem ha 20 cm-ig lemész, nem fog kihajtani. De őszintén megmondva, én még soha nem próbáltam pont ezt kiirtani.

Ha biztosra akarsz menni, akkor a törzseket 20 cm magasan fűrészeld el, furkálj bele a vágásba, és a lyukakba önts glifozátot. A legolcsóbb is jó.

Ha mondjuk 3 cm az átmérő, akkor 10-es fúróval 10 cm lyuk. 5 cm átmérőnél már inkább 3 ilyen lyuk. Vagy ha több sikerül, az jobb.

2021. júl. 8. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!