Milyen módszerrel lehetne hatékonyan átültetni a fákat?
Figyelt kérdés
Úgy nőnek mint a gazok. Tavaly már elég sokat kivágtam, de visszanőnek. Az "út" közepén. Ember méretű fákról van szó.
Ha kiásom kb a gyökerét, akkor szerintem elpusztul.
Vagy túlélheti a gyökér vágást? Utána ha átültetem egy másik helyre, azt túl éli?
2023. máj. 2. 20:22
1/9 anonim válasza:
Nem fogja túlélni! Csak egy két tipus van ami nem annyira érzékeny.
2/9 anonim válasza:
tipusa válogatja. Mindenesetre a gödörbe sok víznek kell állnia ültetés előtt, ebbe tenni az áztatott fácskát, és iszapolni. Víz...víz...víz..ez a siker titka.
3/9 A kérdező kommentje:
Szóval ez azt jelenti hogy mindet ki kell írtani. Ami az utamba áll az elpusztul.
2023. máj. 2. 22:05
4/9 anonim válasza:
De miféle fák? Mert ültettem már át nyár közepén, lombosan (!) kőrisfákat. Eldobták a leveleiket, azt hittem, hogy kipusztultak, most nagy, derékvastagságú fák.
5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Nem vagyok növényszakértő.
2023. máj. 3. 09:08
6/9 anonim válasza:
Most már kínos. Korábban kellett volna. Vagy ősszel, lombhullás után próbáld meg. Meglátod, mekkora gyökérrel sikerül kiszedni. Ha többször visszavágtad már, akkor valószínűleg nagy, vastag gyökerek vannak, vékony gyökér meg nincs, ami tudna vizet felvenni. De próbálkozni azért lehet, hátha.
7/9 A kérdező kommentje:
Ezek új fák, nincs visszavágva.
Körülötte gyümölcsfák vannak.
A többi meg olyan mint egy bot, de nő rajta a levél.
2023. máj. 3. 13:10
8/9 anonim válasza:
"nincs visszavágva"
Te írtad, hogy kivágtad, de visszanőttek. Ebből nekem az jött le, hogy földszinten elvágtad, a gyökerek a földben megmaradtak, aztán kihajtottak.
9/9 A kérdező kommentje:
Kiszedtem párat, de ez még csak a kezdet. Sikerült gyökerestül kiszedni.
A lényeg az hogy egy nagyon dzsungel "erdőbe" vágjak egy utat.
Nem akarok kotrógépet hívni, jobb ez így.
2023. máj. 4. 19:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!