Mi lehet ennek a liliomfának a baja?
Kb 1 hete ültettem ki, fagy nem volt. Pár hetet bent volt, mert megvásárlás után még túl hideg volt éjszakánként így még nem ültettem ki.
Fotó a liliomfáról: [link]
Mit tegyek vele? Vagy majd helyrejön magától?
Kérlek leginkább hozzáértők válaszoljanak
Én a magnóliát ismerem liliomfaként, ez a szegény meg nem úgy néz ki.
Annyit tudok a magnóliáról, hogy a savas földet kedveli, ha nem olyanba ültetted, akkor neki kampec.
De rákerestem neked. Így ültetted?:
Mekkora volt a gyökere?
Mert az is lehet, hogy nagy neki ez a lombozat.
Az volt a baj, hogy bevitted, amit nem szabad kinti növény esetén.
Bent, a melegtől nagy sebesen olyan leveleket hozott, amik se a napot (UV-t), se a hideget nem bírják. Esetleg szükség esetén egy-egy hideg éjszakára betehetted volna valami fűtetlen melléképületbe, edényestől.
A napégés az teljesen biztos, több levélen is egyértelműen látszódik. Úgy járt, mint te, ha minden előzetes hozzászokás nélkül, habfehér testtel kifekszel reggeltől estig a Balaton partjára: égési sérülés keletkezik.
De a jobb oldali rész talán még fagyot is kaphatott. Bár lehet, hogy csak annyira erős volt a napégés.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igen megfelelő földbe ültettem és elég nagy cserépben vettem.
Kérdés, mit tegyek vele vagy majd “meggyógyul” magától?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!