Kiültetnétek már a paradicsomot a jövőhéten?
Először életemben magról ültettem. Akkorák már a palánták, hogy kinőtték a cserepüket.
Most vagy átültetem őket, de nagyon nem tudom hova tenni, vagy kiültetem őket.
Néha még május elején is előfordul fagy. Leghamarabb április 25. körül szabad kiültetni, ha kimondottan védett helyre tudod, és a következő 10 napra a települési előrejelzés fagyközeli hőmérsékletet se mond. (Nem szokták eltalálni, de azért reménykedik az ember, hogy túl nagyot nem tévednek...) Ha biztosra akarsz menni, akkor május 1-e, szintén figyelembe véve a helyi előrejelzést.
Most meg tedd ki őket akklimatizálódni. +2-től már semmi baja nem lesz hajnalban, ha nappal jó az idő. Az enyéim már voltak kint kb. 8 napot meg 4 éjszakát, amikor jobb volt az idő. 2 foknál már nem szoktam visszahozni, csak ha utána nappalra is hűvös időt jósolnak.
Pár napig ne érje őket közvetlen erős nap, mert megégnek. Az én palántáim még nem annyira nagyok, és ilyen egyszer használatos, ritka rácsozatú nagy rekeszt tettem rájuk. De valami bokor mögé vagy virágzó fa alá téve is ritkásan kapják a fényt, vagy akár olyan időben minden nélkül is, mikor jönnek-mennek a felhők, és köztük süt ki a nap.
Köszi mindenki.
Egy nagy cserépbe, pontosabban virágládába tettem el őket. Ez mostanra kicsinek bizonyult ennyinek, nagyon zsúfoltak.
Megfogadom a tanácsot, nem viszem ki őket még.
Pontosabban most átültettem cserepenként/2 tő, így sokkal nagyobb helyük van. Cserepestől betettem egy ládába őket. Ha nagyon meleg van kinn, kiteszem, ha hideg akkor bennn maradnak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!