Kezdőoldal » Otthon » Kert » A komposztot muszáj földdel...

A komposztot muszáj földdel keverni?

Figyelt kérdés
A városban, ahol élek, könnyű beszerezni zöldhulladékből származó komposztot, és jóval olcsóbb, mint a termőföld. Szeretnénk a magasított ágyásainkat (nem magaságyás, tehát keveredni fog az alatta lévő földdel, csak nem akarjuk felkapálni, hogy a termőréteg felül maradjon) komposzttal feltölteni, ahogy a 3 órás kert c. könyvben is ajánlják. Van, aki azt mondja, az érett komposztot nem kell keverni, és úgyis összedolgozzák a giliszták az alatta lévő földdel, míg más arról számol be, komposztba vetve minden elsárgult, tönkrement. Most mi az igazság?

2023. ápr. 12. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire érett a komposzt.
2023. ápr. 12. 16:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt mondták érett, porhanyós, fekete föld ránézésre, teljesen szagtalan. Ezt írják róla: megfelel a 36/2006 (V.18.) FVM rendelet 3. számú melléklete 4. pontja szerinti előírásoknak. Meg hogy a városban a virágosítás során, és a kertészetekben is rendszeresen használják. Ennél jobban nem tudom megállapítani sajnos :(
2023. ápr. 12. 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jó lesz! Vagy ha nem akkor idén nem, de jövőre már akkor is jó lesz!
2023. ápr. 12. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg fogod látni, milyen.

Ha tényleg teljesen földnek néz ki, jó lehet magában. Ha még sok ágdarab van benne, akkor éretlen, magában nem jó.

Viszont túl laza, szerintem, nem tartja a nedvességet, ezért lenne jó hozzá valami kötöttebb föld.

2023. ápr. 13. 12:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam. A saját koposztom is úgy néz ki, mint a föld, csak látszik, hogy tápanyagdúsabb valahogy. Azt úgy szoktam felhasználni, ahogy van. Most pl. trágya helyett azt tettem az ültetőgödrökbe az új növényeknek, de nem fedtem le földdel, amit trágya esetében szoktak tenni, hogy ne érintkezzen közvetlenül a gyökerekkel a trágya. Ha olyan a komposzt, mint a föld, akkor ne keverd be szerintem.
2023. ápr. 13. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!