Jól gondolom hogy ez a lánc elég laza?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy bent a "nútban" kellene futnia. Ezek szerint akkor ez nagyon laza ugye?
2023. ápr. 11. 18:00
1/12 anonim válasza:
Ha így meghúzod, akkor 1 cm lógásnak kell lennie.
Ránézésre jó.
2/12 anonim válasza:
Ha ennyire tudod kihúzni nem gyengén, de külön erőltetés nélkül, akkor jó lehet. Tehát ha már picit kijjebb feszítve izomból szorítani kéne, hogy nem csússzon ki az ujjad közül. Természetesen sokparaméteres a dolog, a konkrét láncnál melegen fogsz egy hozzávetőleges korrekciót dobni, ha lazul, és nyugodtan hagyd kihűlni azzal a feszességgel, megnézed mennyi látszik egy megszokott hangerejű pengetésre, és az a pöpec oda.
3/12 anonim válasza:
Épp most vettem láncfűrészt, annál kb. 4 mm-t írnak.
4/12 anonim válasza:
Majd ha alul is belóg a lánc,láthatóan .
5/12 A kérdező kommentje:
#4 Ez alul van, csak fejjel lefelé fényképeztem mikor oldalra volt döntve a fűrész.
2023. ápr. 11. 19:55
6/12 anonim válasza:
Én általában úgy lövöm be a láncfeszességet, hogy hidegen éppen csak megtartsa magát alul a lánc és ne lógjon be. Ahogy bemelegszik még nyúlik de így nem szoktam utánállítani használat közbe, mert hidegen kicsit feszesebb, de hamar beáll a "pont jó" ra :)
Nem tudom mennyire érthető, a lényeg, hogy alul a lánc a saját súlyát éppen megtartsa, de ha hozzányúlsz meghúzod akkor már lógjon. [Youtube-on a fűrészmániás srácoktól lestem el, szerintem szuper így ]
7/12 anonim válasza:
Alul nem volna szabad ennyire lógni. Felül is csak akkor, ha már viszonylag erősen húzod. De ezt nem tudjuk összehasonlítani, hogy te mennyire húzod, és ehhez képest mi mennyire szoktuk húzni a próbához.
8/12 A kérdező kommentje:
#7 Az a baj hogy kevés használat után már alapból lóg ennyire alul.
2023. ápr. 12. 17:23
9/12 anonim válasza:
Szerintem laza. Annyira állítsd hogy éppen könnyen átforduljon kézzel és akkor jó. Ha minőségi láncot használsz nem kell folyton állítgatni. Erre akkor jöttem rá amikor lecseréltem az akármilyent Stihl-re.
10/12 A kérdező kommentje:
#9 Ezen még Istentudja hány éves lánc van, az is lehet hogy még gyári mert kb szökőévente egyszer volt használva a gép.
2023. ápr. 12. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!