Mikor kellene kikelnie a borsónak vagy megfagyott? Meleg idők voltak akkor, jónak tűnt már a föld is. Lassan 3 hete ültettem Zsuzsi borsót, de még nem látszódik semmi.
Ha pár napon belül nem bújik ki kicsit, akkor megnézem. Köszönöm a tanácsot!
Nem annyira szeretném újraültetni. Nem vetettem el mindet, hogy majd ne egyszerre kelljen szedni, de így nem mertem elvetni a maradékot.
Most már eszedbe ne jusson elvetni a maradékot. Nézz a naptárra, április van. A Zsuzsi meg hosszú tenyészidejű, vagyis mire virágzana, meleg lesz és a napok hosszúak. (Legfeljebb azért vess egy keveset, hogy saját szemeddel lásd, miért nem szabad áprilisban borsót vetni. :)
Jó időben 3 hét alatt kikel a borsó, de most hideg idő van már vagy 2 hete. Az jó tanács, hogy kapirgáld meg egy kicsit, óvatosan, kézzel, és meglátod, kel-e.
De tavaly borongós és esős idő jött rá, ami egyáltalán nem jellemző a Kárpát-medencében. A májusi 35 fok gyakoribb.
Nem biztos, hogy élsz te addig, hogy még egyszer ilyen szerencséd legyen.
Április-május van a zacskóján ültetési időnek. Szüleimmel mindig április végén vagy május elején vetettük el a többi zöldséggel együtt.
Jövőre más típust próbálok meg valószínűleg.
A borsó hidegtűrő, és azért az elmúlt 3 hétben nem volt végig hideg sem, én is 3 hete vetettem Rajnait, már kint sorol.
De ahogy írta valaki, nem érdemes más Zsuzsut ültetni, nem bírja a júniusban beütő kánikulát. Én a Rajnait is hamarabb szoktam, csak most így sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!