Mikor teszitek ki a növényeket üvegházba?
Figyelt kérdés
Már elég szépek a palántáim, szoktatom is ki őket a kinti levegőre, délelőttől délutánig kint vannak. Szerintetek mikor lehet őket véglegesen kint is hagyni? Paradicsom és chili palánták és nem fűtött az üvegház.2023. ápr. 5. 16:09
1/7 mindentudó99 válasza:
Hétvégétöl már nem mond fagyokat. Holnap hajnalra mond. Majdcsak jefagy az őszibarack
2/7 anonim válasza:
Üvegházba vasárnap már kiteheted. A települési előrejelzést azért figyeld naponta, ha mégis fagyot mondanak, akkor vidd vissza éjszakára. (Hozzánk már csak holnapra mondják, meg még két borult napot utána.)
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, én is azt a vasárnapot nézegettem. :) Annyi csak, hogy az üvegházon belül a földbe lesznek ültetve, nem cserépbe, úgyhogy nem fogom tudni őket bevinni, ha esetleg fagyni fog. És jó eséllyel fog még fagyni fagyosszentek előtt.
2023. ápr. 5. 21:31
4/7 anonim válasza:
Ja, hát kiültetni még nem lehet, de nem azt kérdezted. Kis méretű, szabadon álló, fűtetlen üvegházban hajnalban csak 1-2 fokkal van melegebb, mint kint. Tehát már egy -2-3 fokos kinti hőmérséklet is elviheti őket. Én még vagy 2 hetet várnék legalább. (De lehet, hogy egy hét múlva már csupa jó időt jósolnak a következő hetekre...)
Ha nem sok darab, akkor éjszakára egy külön takarást lehet alkalmazni szükség esetén. Pl. egy nagy cseréppel letakarni, arra még egy műanyag vödör, ez így már 3 rétegű takarás az üvegházzal együtt. Vagy bent összetákolni egy fóliasátrat lécekből meg nejlonból, ezt még akár fűteni is lehet, ha olyan a helyzet. Ilyen dupla fóliával még telelőhelyet is szoktak csinálni.
5/7 A kérdező kommentje:
Ohh, köszönöm szépen, ezeket az információkat nem találtam sehol neten, hogy mégis mennyit melegít az üvegház. Akkor átteszem őket nagyobb cserépbe és húzgálom őket ki be. 30 palánta és 50-70 centisek, úgyhogy nem olyan könnyű takargatni őket.
2023. ápr. 7. 19:07
6/7 anonim válasza:
Ezt éppenséggel te is tudod mérni, hogy konkrétan a te saját üvegházad mennyit melegít. Legalábbis, ha felébredsz hajnalban, kicsivel napkelte előtt, olyankor van a leghidegebb, vagy van min-max hőmérőd... Megméred a külső és belső hőmérsékletet, és nézed a különbséget.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jó ötlet! :)
2023. ápr. 8. 07:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!