Kezdőoldal » Otthon » Kert » Buborékfólia az ablakon, hogy...

Buborékfólia az ablakon, hogy ne égesse a nap a növényeket?

Figyelt kérdés

Kicsit megbolondultam, és a következő 2havi kajapénzemet elköltöttem virágokra xD.

Csak viccelek, na, de az ablakpárkányom tele van, a nappaliba nem akarom tenni, mert a lakótársaim durván húzzák be a függönyt, vagy néha a párkányra dobnak 1-2 ruhát, vagy valami, nem akarom, hogy eltörjenek a növényeim szárai. Következő 2-3 napban nem érek rá más megoldást létrehozni, a szobámban máshol sötét van, tehát marad az ablakpárkányom. Viszont ha kisüt a nap, akkor ott meg égetően meleg lesz. Ma végigszaladtam néhány üzletet, de nem találtam semmi mást, buborékfólia még van itthon. Ha azt ráragasztom az ablak aljára egy 10-20 cms csíkban, az fog segíteni? Úgy gondolom, "megtörné" a fényt, nem lenne annyira égető, annyira közvetlen. Vagy rosszul gondolom?

2023. ápr. 4. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Még csak április van, belül nem kellene égesse őket a nap.
2023. ápr. 4. 23:15
 2/7 anonim válasza:
100%

Mi lenne, ha inkább zsírpapírt vagy újságpapírt tennél celluxoznál az ablakra? Nem fogja teljesen beárnyékolni őket, átszűrődik a fény a papíron is. Szerintem (nem tudom, csak úgy képzelem), hogy a buborékfóliával inkább az üvegházhatást segíted elő. Azért gondolom ezt, mert nálunk műanyagból (polycarbonat-ból) van az ,,üveg"-ház...

Egyébként a virág látványa lelki eledel. Nem csináltál hülyeséget.

Van egy nagyon jó szakácskönyv: Semmiből finomat - bárkinek ajánlom, aki inkább költ virágra, mint kajára. Én is vettem egy rózsatövet, majd lekoplalom.

2023. ápr. 4. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Van ablakfólia sokféle mintában. Fényt átenged, de az égető sugarakat nem.
2023. ápr. 5. 08:26
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

A buborékfólát ne használd, az erősíteni fogja a fényt!

A medencék vizének melegítésére is buborékfóliát lehet venni medencetakaróként - nekünk is van mindig. A buborékok segítenek a nap fényét kicsit koncentrálni és vele a vizet egyoldalúan a medence felé melegíteni, míg kifelé a levegő felé meg utána éjjel szigetelik és nem tud lehűlni a víz. Pont ellentétes hatást fogsz elérni vele.

Ha nincs másod akkor vékony papírt ragassz az üvegre csíkban! A fehér sima A4-es papír vagy a kisebb írólap, füzetlap átengedi a fényt valamennyire, de közben csökkenti is az erősségét. Magasabbra tedd a csíkot, ne az ablak alsó pereméhez, hanem ahol a Nap állna amikor dél körül nagyon meleg van, vagy amikor nagyon tűzne le a növényeidre. Reggel, kora délelőtt még tudja érni a fény a növényeket, csak később árnyékoljon nekik kicsit.

Gondold át, hogyan süt rá a Nap a növényekre dél körül meg kicsit később és annak irányába ragassz fel pár fehér, vékony papírlapot vagy egyszerű újságpapírt ha nincs más, de csak egy sávban. ha olyan papírt keresel ami nem béna, vagy sima vagy valami normál kép van rajta újságból kiszedve és csak egy vékony sávban teszed fel akkor a többieket sem fogja zavarni, mert világos marad tőle a szobában csak pont a legnagyobb napsütésben fog árnyékolni kicsit ami nekik is jó lesz.

2023. ápr. 5. 09:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi bajuk. Majd mikor kint lesz legalább 30-35 fok, akkor lehet baj déli ablakban, de még akkor is csak az érzékenyebb növények számára, a legtöbbnek nem lesz semmi baja.
2023. ápr. 5. 15:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Én öntapadós átlátszó, de matt fóliát ragasztottam az üvegtáblára, így mögötte a papucsorchidea levelei nem égnek meg.
2023. ápr. 5. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor 40 fokos kánikulában tűzi majd a nap őket, akkor leteszed a vízóra aknába, vagy egy dobozba? Semmi bajuk nem lesz, ne árnyékold őket.
2023. ápr. 6. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!