Hogyan tudnék teljesen megszabadulni a taracktól?
Az esélytelenek nyugalmával kérdezem:
Létezik olyan gyomirtó, ami a tarackot, és csak a tarackot irtja ki, de békén hagyja a körülötte lévő mindenmást? Bokrokat, fákat, virágokat?
Kb pázsitszerűen beszőtte a teljes kertet.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Nincs olyan gyomirtó!
Totál gyomirtóval lehet csak kiirtani, de még azzal is nehézkesen..
Vigyázni kell hogy a fákra meg a bokrokra nem menjen rá
Ezt nézd meg:
Szabadforgalmú. Csak az egyszikűeket viszi elvileg. A tarackot egész biztosan.
Arra vigyázz, hogy hasznos egyszikűekre ne menjen. (Pl. tulipán.) Annak a helyét permetezd akkor, ha leszáradt a levele. Mivel nincs minden kétszikűre tesztelve, ezért úgy próbáld használni, hogy a hasznos kétszikűekre se sok jusson. Esetleg valaki menjen veled, és az alacsony "jó" növények mellé tartson egy nagy kartont, mikor közelről permetezel. Ha pont alájuk nem megy a szer, az nem olyan nagy baj, mert az összefüggő gyökérzeten át majd felszívódik a legtöbb helyre. (Azt írja, használj nagyobb dózist, mint amit megadtak.) Én ugyan még nem használtam ezt, de azt tudom, hogy a tarack leveléről lepereg a víz, úgyhogy valami tapadásfokozót keverj hozzá.
Ha kis nyomással permetezel, akkor lassabban haladsz ugyan, de nagyobbak lesznek a szemcsék, kevésbé sodródnak az enyhe szélben. Szükség esetén két menetben is lehet, egyszer keleti szélben a veszélyeztetett terület nyugati oldalát, aztán meg nyugati szélben a keleti oldalát. Én a glifozátot szoktam így használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!