Kezdőoldal » Otthon » Kert » A képen látható fákat még...

A képen látható fákat még lehet permetezni?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Egy szilva- és egy barackfáról van szó. Lemosó permetezni szeretném, de neten megosztó információkat találok arról, hogy hogy szabad. Ilyen állapotú fákat mivel szabad permetezni kártevő ellen (megelőzési szándékkal). Esetleg konkrét szert is tudtok ajánlani (pl. Praktikerből vagy ilyesmi).

Köszönöm szépen!

2023. márc. 23. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lemosóhoz én bordóilé + ként használok.

[link]

De ezeket már ne lemosózd sztem. Idén kimarad ez neked. Majd védekezel gombára később felszívódó szerekkel.

2023. márc. 23. 16:49
 2/5 anonim ***** válasza:

" Ilyen állapotú fákat mivel szabad permetezni kártevő ellen (megelőzési szándékkal)."

Chorust adnék mindkettőnek amint a barackfád is levelesedni kezd, erre kb. 3 hét múlva Topassal is megszórnám őket.

1-es voltam.

2023. márc. 23. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Tegnap permeteztem.
2023. márc. 23. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Lemosó permetezéssel már semmiképpen! Sem a virágzó fát, sem a kirügyezettet. A lemosózáshoz előírt töménységben alkalmazva a lemosó permetszereket már leperzselik a virágot.

Mondjuk éppen az #1-es válaszoló által javasolt szerből lehetne egy nagyon híg verziót keverni, olyan 20 ml szer / 10 liter permetlé töménységűt, ami nem ártana sem egyik fotózott fának sem. De inkább a Cuproxat hasonló töménységű oldatát ajánlanám ilyenkor, mert bár a kén nem veszélyes és nem mérgező a méhecskékre, de a kénszaggal a kaptárba visszatérő méhecskéket a fajtársaik leölik az idegenszag miatt. De, ha most kimarad, majd leveles állapotban felszívódókkal, ahogy a korábbi kommentelők javasolták. Illetve a virágzás elmúltával a Folicur Solo (felszívódó) és a Bordói lé + kén NEO (kontakt) kombóval. Leveles állapotban már mehet a tribázikus rézszulfát (Bordói lé + kén NEO) 60-80 ml / 10 liter dózisban is. [Ha Folicur Solo-t nem kapsz, jó az Alfa Solo is (vagy Score)]

2023. márc. 24. 10:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát, a Folicur meg a Bordói keverése nem valami jó ötlet. A Folicur olajemulzió, ami a rézzel összeveszik.

Mondjuk, Folicurt nemigen fog kapni a kérdező, mert II. kategóriás, és nincs is kicsi kiszerelésben tudtommal. De amúgy a képen látható fát már mindenképpen indokolt lenne Folicurral szórni (már én is lenyomtam, lassan jön a 2. permetezés), a tafrina ellen. Igaz, a telepítés évében nem biztos, hogy jelentkezik, csak jövőre.

Viszont még most is meg lehetne metszeni, ha azt akarja a kérdező, hogy megmaradjon. Őszibarackot úgy kell metszeni ültetéskor (ill. az első tavaszon), hogy kiválasztani 3-4 egyforma erős vesszőt a kívánt törzsmagasságon, amik térben jól állnak, és visszavágni 20-25 centisre, kifelé álló rügy felett. Az összes többi vesszőt meg tőben, csonk nélkül levágni. Ez faültetési alapismeret.

A szilvát is hasonló módon. Jobb későn, mint soha.

2023. márc. 24. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!