A Magyarországon látható olajfának van termése, és ehető?
Itt-ott látni random olajfákat, például ahol a telkem van, ott kettő is van a vízparton, csak úgy a senki földjén. Nagyon jó illata szokott lenni tavasszal. Soha nem néztem meg tüzetesebben hogy van-e termése, de arra lennék kíváncsi hogy ha van, az gyakorlatilag olívabogyó? Vagy teljesen más az itteni olajfa, meg a mediterrán országokban megtalálható olívafa, csak hasonló a nevük?
És egy utolsó hülye kérdés mára: ha olívabogyót terem, az ehető, vagy olyan mint a vadgesztenye, hogy nem lehet megenni mivel nincs nemesítve és mérgező?
Igen, köszi! Fogalmam sem volt hogy nem is olajfának hívják hivatalosan.
Viszont a wikipédia cikk sem egyértelmű a termését illetően. Hol azt írja hogy ehető, hol azt, hogy fogyasztásra alkalmatlan.
Igen, és én úgy döntöttem hogy a gyakorikérdések nevezetű oldalon kérdezek rá, hátha vannak itt olyanok akik pontosan ismerik, mert mondjuk van ilyen a kertjükben :)
Ha irritál, vagy te magad sem tudod a választ, nem kötelező válaszolni rá.
Hát utánanéztem neked. Megyeri Szabolcs kertészet oldalán van róla szó. Azt írja, hogy termése nem mérgező, sokan fogyasztják is.
Szóval egy kertész szerint meg lehet enni,de itt a link.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!