Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor kell öntözni az orchideá...

Mikor kell öntözni az orchideát, ha a cserép tetején lévő léggyökerek szürkések, vagy a cserépben lévő gyökerek színé kell figyelni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam,h figyelni kell a gyökerek színét,és ha fakul locsolni kell,csak nemtom melyik gyökeret kell figyelni
2010. okt. 7. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem locsolni,hanem meríteni kell.Egy vödör vízbe például.
2010. okt. 7. 13:55
 2/5 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom hetente egyszer fél órára langyos vízbe kell áztatni, úgy hogy ellepje a cserepet. havonta egyszer tápoldatos vízbe. lehet kapni külön orchideának való tápoldatot. Fontos még, hogy átlátszó cserépben legyen, hogy a légzőgyökerek is kapjanak fényt. Sok sikert!
2010. okt. 7. 14:00
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen:)

csak azzal vagyok bajban,hogy átlátszó cserépben van,és a gyökerei zöldek(nem szürkés) tehát nem fog kirohadni,ha hetente locsolom?,mert azt olvastam ha zöld a gyökér,nem kell víz neki.

2010. okt. 7. 20:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Szomszédunk "orhideás".Heti egyszer öntözni.Az átlátszó cserép egy ´hosszú kaspóba van úgy hogy nem ér le az aljáig.A kaspóban áll a víz úgy,hogy nem éri el a víz szintje az átlátszó cserép alját.Szóval nem állhat vízben.

Àllandóan virágzik nála.

2010. okt. 9. 05:44
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget:)
2010. okt. 9. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!