Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megérné kertészt fogadni?

Megérné kertészt fogadni?

Figyelt kérdés

Mennyibe kerülne?

Van itthon kb 8-9 fa mandula, szilva, körte, alma, dió, cseresznye melyek már évek óta nem hoznak termést mert elburjánzottak illetve némi akác is növekszik.

Mennyibe kerülne ezt egy kertésszel rendbe rakatni?

2023. márc. 22. 23:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ. Ha csak tavaszi fa metszési meló, akkor érdemes helyben körbekérdezni, hogy egy kisnyugdíjas papa nem csinálná-e meg neked egy kis pénzért. Biztosan olcsóbb, mint egy kertész, neki jó időtöltés, pénzt is kap érte, mindketten nyertek vele.

Ha állandó kertgondozás, fűnyírás, sövénynyírás, netán parkosított kertet kell rendben tartani, akkor érdemes lehet kertészt megbízni, de biztosan nem lesz olcsó.

3500 nm-ünk van. Ebből 1400 nm "parkosított", kiülővel, garázzsal, gyerek cuccokkal, stb. Ezt rendben tartjuk mi, néha le kell lombfújni a kavicsos részeket, füvetnyírni, évente egyszer metszeni a sövényeket, formára nyírni pár bokrot, ilyesmi. Szeretjük csinálni. A maradék telekrészen van kb. 60 nm-nyi kiskertünk, ezt is szeretjük, a többi felesleg, ha teljesen őszinte akarok lenni. Van gyümölcsfa, dió. Sosem metszük, nem permetezzük. 20+ éves fák. Éppen csak ritkítva vannak néha. A lehullot lombot nem szedjük össze alóla és ha van kedvünk lenyírjuk a füvet (gazt) a területen, ha nincs, akkor megbízunk egy helyi pasast, aki 5 ezer forintért vállalja. Szerintem irreálisan kevés, de azt mondta neki megéri ennyiért, szívesen csinálja. Ő ritkítja a fákat is, ha éppen kell. Nekem ennyit simán megér.

2023. márc. 23. 11:18
 12/12 anonim ***** válasza:
83%
A lényeget elfelejtettem. Egy ismerős kertész csapatot is megkérdeztem anno, a cégünknél évek óta dolgoznak. 40 ezer ft/alkalom áron vállalták volna, ha minimum 3 megbízás van évente. Szóval érdemes helyben informálódni, hogy van-e valaki aki vállal/tud ilyet.
2023. márc. 23. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!