Átlagosan mennyibe m2-ként egy telektisztítás?
Szemètszedès?
Fakivágás? Bozót irtás?
Sittelszállítás?
Ahogy 4-es írta.
Nagyon nem ugyanaz egy építési lerakatról elszállítani sok köbméter szemetet, mint egy bozótost kivágni, vagy csak lekaszálni a gazt és összeszedni 3 zsák szemetet meg 4 téglát.
Az egyik ismerős mellett építkezni kezdtek volna egy üres telken, ott több nagy fát is ki kellett vágatniuk a régóta odahordott törmelék és gaz között. Ott eleve szakember kellett a nagy fák kivágásához, hogy ne dőljenek rá a szomszédban álló házakra közben. Viszont a faanyagot tudták hasznosítani utána, ez meg csökkentette a költségeiket.
m2 -re nézve semmi értelme ennek.
423000-ba fájt.
8 m3 múrva,
4 db 8m3-es konténer, amiből 1 a gyökereknek kellett, a 3 db pedig a telken elásott szemétnek.
56 db kiszedett fa gyökér,
végül elsimítva, boronálva.
A fákat én vágtam ki, amivel hasogatással, gallyak eltüntetésével együtt kb 2 hetet dolgoztam.
Attól is függ, mekkora munka, ezt pedig max egy szaki tudja megmondani, az én telkrm trle volt kis cserjékkel, dimbes dombos, és betemetődött téglahalmok, az egyik brigádtól 400.000+árajánlatot kaptam, egy helyi bobketes meg ha nem zavar és a szomszédokkal megbeszélem alapon, nyáron hétvégente este 7után érkezve egy nap 2órát dolgozva, 250ért megcsinálta 2 hétvége alatt a tereprendezést, saját bobcat, saját teherautóval…
Szóval ez eléggé nem egzakt tudomány ág :D
Nálunk az elhagyott szembe szomszédos telket rakták rendbe. Szinte csak zöldmunka volt, de az bitang sok.
1,5 millió volt.
1200 szinte teljes irtás (1-2 fa maradt) de kb dzsungel volt.
Tuskó kiszedessel, zöld ledarálással. Valamennyi tűzre valót vitték el.
6+
meg sok múlik azon mi lesz a hulladékkal törmelékkel ami a telken van. 8 m3 konténer 40-50000 ft/db 4 = 170000 ft ha elviszik, ha elássa a gépes 2-3 óra alatt megvan ~14000x3= 42000 ft.
40000 volt a építési törmelékre, 50000 a gyökerekre.
A gépes szerint a többség elásatja vele a dolgokat, ő legalább a veszélyes hulladékot nem ássa el pl pala. Én tehát a kevesek közé tartozom.
Az én esetemben ~120000 ft volt az eltérés, ezt valaki ki akarja fizetni, valaki meg nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!