Kezdőoldal » Otthon » Kert » Körülbelül egy hete vásároltam...

Körülbelül egy hete vásároltam gazdaboltban makói tavaszi fokhagymát ültetésre. Lehet jogorvoslatom, ha a fele rothadt?

Figyelt kérdés

Mostanra terveztem az duggatást... Kibontottam a csomagot és nagyon kellemetlen fél órában volt részem....

Az öt fej fokhagymából kettő úgy ámblokk az egész romlott rohadt volt... A másik háromnak körülbelül csak a fele.

Keménypapír előlapos lyukacsos nejlon zacskóban vásároltam, nem nyomogattam meg a hagymákat feltételeztem hogy jók.

Egy kellemes kedves hölgy az eladó, mások csak dicsérték ezt a boltot.

2023. márc. 18. 10:43
 1/4 A kérdező kommentje:

Érdemes e el dugnom azokat a gerezdeket, amik olyan fejben voltak ahol a fele rothadt volt?

Lehet e szennyezett fertőzött az egészségesnek látszó gerezd ?

2023. márc. 18. 10:45
 2/4 anonim ***** válasza:
41%

Ha letisztítod akkor nem lesz vele baj.

Sajnos 1 hét után már hiába mész vissza reklamálni, azt fogják mondani, hoyg nem jól tároltad ezért lett baja.

Sajnos a hagyma ilyen, elég ha párás helyen tartod és 1-2 nap alatt beindul a rothadása. Nem fogod tudni bizonyítani 1 hét után, hogy nem nálad indult be hanem még náluk - még ha igazad is van. A lukacsos zacskóba is bemegy a levegő és ha párás helyen volt - ez az elmúlt héten könnyen lehetett - akkor az okozhatott gondot.

2023. márc. 18. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:

A fokhagyma egy hét alatt nem lesz totál rohadt. (Kb. 30 évet termelünk fokhagymát eladásra.)

Ha van blokk, akkor mindenképpen próbáld meg visszavinni, már csak az elv miatt is. Lehet, hogy nem te leszel az első. Jövőre legalább majd nem hozatnak ettől a cégtől a boltba, vagy éppenséggel visszakérik a mostani szállítmány árát.

Ha tényleg olyan rendes az eladó, akkor még blokk nélkül is visszaveszi.

Ha nem veszi vissza, akkor duggasd el a megmaradt gerezdeket, nem lesz bajuk, ez egész biztosan valami tárolási betegség vagy hiba. De húzzál bele, március második fele már gázos a fokhagyma szempontjából.

2023. márc. 18. 12:49
 4/4 anonim ***** válasza:
A fokhagyma inkább szárazra össze szárad . A fokhagyma inkább ilyenkor már csírázásnak indul,persze a rohadt nem .A fokhagyma nem csak vetőmag,hanem élelmiszernek is tekinthető.Ha 1 hete vetted,visszavinném.Ebből még lehet ott.
2023. márc. 18. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!