Mi a baja a rozmaringfának?
3 hete vettem, kétszer locsoltam eddig nagyon kevés vízzel, de ma ez a látvány fogadott: a fele szárának a teteje lekonyulva, megbarnult levelek.
Így beleállítottam egy lavór vízbe, elég sokat felszívott, így kiszedtem. Valamit találtam rajta egy katica alakú, de fényes zöldes fekete bogarat.
Mi a frász karika baja van? Még ennyit se kellett volna öntözni? Vagy csak tél van, és pihenne a nyomorult, én meg baszkurálom? Mikor megvettem dugig volt virággal. Kimerülhetett?
Kimondottan fényigényes növény, bent nem lehet hosszú távon életben tartani. Tedd ki szabadba. Még két hétig be kell hozni, ha fagy lesz. 4-5 napig ne érje közvetlen nap, inkább csak valami sűrűbb fa vagy bokor lombján keresztül, vagy amikor jönnek-mennek a felhők, mert nem kizárt, hogy megég, elég etioláltnak tűnik.
A túlöntözés komoly probléma lehet, gyökérrothadást okozhat. Akkor öntözd, mikor már teljesen száraz a földje teteje.
A rozmaring nem virágzik egész nyáron, ez elvirágzott. Szabadban még majd ezután virágozna, ez meg volt hajtatva.
Majd ki kell ültetni szabadba, vagy legalábbis nagyobb cserépbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!