Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a baja a rozmaringfának?

Mi a baja a rozmaringfának?

Figyelt kérdés

3 hete vettem, kétszer locsoltam eddig nagyon kevés vízzel, de ma ez a látvány fogadott: a fele szárának a teteje lekonyulva, megbarnult levelek.

[link]

Így beleállítottam egy lavór vízbe, elég sokat felszívott, így kiszedtem. Valamit találtam rajta egy katica alakú, de fényes zöldes fekete bogarat.

Mi a frász karika baja van? Még ennyit se kellett volna öntözni? Vagy csak tél van, és pihenne a nyomorult, én meg baszkurálom? Mikor megvettem dugig volt virággal. Kimerülhetett?

2023. márc. 17. 19:56
 1/4 A kérdező kommentje:

nem jó lett a link, talán ez:

[link]

2023. márc. 17. 20:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Kimondottan fényigényes növény, bent nem lehet hosszú távon életben tartani. Tedd ki szabadba. Még két hétig be kell hozni, ha fagy lesz. 4-5 napig ne érje közvetlen nap, inkább csak valami sűrűbb fa vagy bokor lombján keresztül, vagy amikor jönnek-mennek a felhők, mert nem kizárt, hogy megég, elég etioláltnak tűnik.

A túlöntözés komoly probléma lehet, gyökérrothadást okozhat. Akkor öntözd, mikor már teljesen száraz a földje teteje.

A rozmaring nem virágzik egész nyáron, ez elvirágzott. Szabadban még majd ezután virágozna, ez meg volt hajtatva.

Majd ki kell ültetni szabadba, vagy legalábbis nagyobb cserépbe.

2023. márc. 18. 05:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Csak hát ez így fáként metszve és nevelve bent mutat jól, hisz legalább 1 méter magas, amiből 60 cm csak a csupasz törzs.
2023. márc. 19. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha elpusztul pár hét múlva, már nem fog jól mutatni...
2023. márc. 19. 12:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!