Hogyan kell magokat ültetni?
Google: kamilla ültetése. Hamarabb megvan, mint ide kiírni a kérdést.
De azért leírom. Szerintem mondjuk a beltéren vetés , aztán kiültetés felesleges macera, és nehezen tudom elképzelni, hogy az átültetést a kamilla jól viselné. Bár lehet. De mondom, szerintem felesleges.
A kamilla olyan mint egy gyomnövény, és úgy működik, mint a fű.
Kint előkészíted a földet (ásod, a rögöket szétdolgozod, a tetejét elegyengeted), és a kamillamagot szétszórod rajta, mint a fűmagot. Ha sorokba szeretnéd, akkor szórhatod vonalban is. Betakarni nem kell. A magok megvárják az esőt, de csírázás után ha nagy a szárazság, kellhet neki a locsolás, különben elszárad, kiég. Ha túl sűrűn kel, és nem tudnak egymástól fejlődni a növénykék (észreveszed, hogy amelyiknek több helye van, az már nagyobb, ahol csomóban vannak, azok meg kis csenevészek), akkor ritkítod, vagyis a felesleget kiszaggatod.
Igénytelen kis növény, ahol egyszer elveted, ott az elszórodott magokból a következő évben is kikel valamennyi.
A magról vetés egyébként minden növénynél más. Bolti vetőmagok zacskójának a hátulján fel szokták tüntetni hogy mikor, milyen mélyre és milyen sortávolsággal kell vetni, és később milyen tőtávolságra kell ritkítani.
Nem bolti magot vettél? Mert annak a csomagolásán ott van minden lényeges dolog. Pl.:
Ott van a legelső kép, az előnevelés szimbóluma alatt csak egy vízszintes vonal van, dátum helyett. Vagyis, nem kell előnevelni, hanem áprilisban lehet a szabadba vetni.
Nyilván az se kizárt, hogy virágládába vesd áprilisban, szabadba, és előnevelés után palántázd ki. Ez így bonyolultabb, több munka, könnyebb elrontani, de megvan az az előnye, hogy egyenletesen tudod kiültetni a már kikelt növényeket, addig meg gyommentesen tudod tartani a helyüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!