Kezdőoldal » Otthon » Kert » Visszavágjam a leandert, ha...

Visszavágjam a leandert, ha sűríteni szeretném?

Figyelt kérdés

Pici még, 3 felé van ágazva. Ezek most gyorsan nyúlnak, zöldek még, tán nem fásultak. Viszont úgy látom virágot hoznak már!

Most csípjem vissza, lemondva a gyors virágzásról, vagy hagyjam és virágzás után vágjam erősebben vissza?

Hosszútávon melyik jobb?

2023. márc. 11. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Vágd vissza, de csak egy ágát, mert az az idén nem fog virágozni, a következö évben a másikat.

De ha nagyon nyúlnak a hajtások, akkor feltehetöen túl sötétben és túl melegben vannak, ami nem tesz jót neki.

2023. márc. 11. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:

A túl sötét nem biztos, csak a viszonylagos sötét, meg a túl meleg. Ha nyúlik, az baj. Most mindenképpen hűvösben kellene tartani, hogy egyáltalán ne növekedjen, mert növénylámpa nélkül nem kapja meg belső térben azt a fényt, amire szüksége lenne. Ha fagymentes időt jósolnak a településre, tedd ki szabadba, úgy leáll a nyúlása.

Ha pici még, nem szabad hagyni virágozni, mert ameddig virágzik, nem fejlődik. Csípd vissza az összes hajtást, mert ha hagysz meg belőle gyenge növényen, akkor csak az fog nőni, a visszacsípett meg megáll. Nyár végére akkor is virágozni fog, ha jól tartod. (Eladásra szoktam nevelni kis tételben.)

2023. márc. 11. 15:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Fiatal növényt még nem raknák ki a szabadba .
2023. márc. 11. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is csak 2-3 hét múlva fogom kitenni őket, de a kérdezőnél már fennforgás van, nem tűr halasztást a fejlődés leállítása.
2023. márc. 11. 17:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Kitenni még nem terveztem. Napsütéses ablakban vannak, fűtés ugyan csak minimális. Inkább jól érzik magukat, azért fejlődnek.

Akkor ahogy olvassák benneteket, visszacsípem..

Nekem most nem lényeg, hogy virágozzon, azt akarom, hogy idővel sűrű bokor legyen.

Van már néhány nagy leanderünk, család nem engedte, hogy metszegessem, csak az egyikből keveset... Ez az egyik viszonylag jól formálódott így,

A többivel meg nem lehet bírni. Hatalmas magasak, de csak pár erős ág az egész, a szél nyaranta borogatja őket rendesen

... És akkor a végükön mindig pár virág. Na ilyet ne többet.... :)

2023. márc. 12. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!