Mégis milyen növényre gondolsz, hogyha a fű mint kézenfekvő megoldás nem jutott eszedbe sem?
2023. márc. 11. 00:09
3/9 anonim válasza:
Ha más növényt taposgálsz elpusztul,csak a fű marad
2023. márc. 11. 08:32
4/9 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók, a fűnyírást szeretném elkerülni. Társasház alsó szintjén lakom, problémás a fűnyíró tárolása, és 65 éves vagyok.
A kert kicsi, vannak bokrok is, nem nagyon járkálok benne, van szilárd rész, inkább csak azt használom.
2023. márc. 11. 08:42
5/9 Salx Narval válasza:
Ez esetben kúszó pázsitszulák, v kúszó veronika. Esetleg műfű mint alternatíva de szerintem maradj az első kettőnél, mégis csak természetesebb. Persze azért egy kis szegélynyírót nem ártana venni az esetleges gazok lenyírására. Az enyém nincs 1kg, fél kézzel simán dolgozok vele és elfér egy sarokban, v a szekrény tetején is akár.
2023. márc. 11. 09:12
6/9 Salx Narval válasza:
Találtam neked egy még jobbat, a Korzikai mentát. Nem ismerem de ígéretesnek tűnik.
2023. márc. 11. 09:35
7/9 anonim válasza:
Tudom nem lesz népszerű amit írok, de ha el akarod kerülni a fűnyírást és mégis valami növényréteget szeretnél amin járni lehet akkor nem marad más, mint a műfű.
Ma már nagyon jó műfű borítást lehet csinálni és nem is olyan megfizethetetlen az ára. Pont ilyen kis területekre való.
A műfűből lehet kialakítani azt a sávot/területet amit zölden akarsz látni, alatta kell megoldanod az esővíz elszivárgását megfelelő kialakítással, mint a térköveknél is pl. aprókavics réteggel, homokkal stb. A szélén meg kialakíthatsz olyan sávot ahol valóban a termőföld van felül és ültethetsz bele cserjét, díszfát, vagy kirakhatod nagyobb díszkövekkel és tehetsz dézsás növényeket.
Ha most egyszer megfizeted a minőséget akkor egy jó kültéri műfű sokáig szép lesz és nem is lesz észrevehető a különbség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!