Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell kiégetni sütőben...

Hogyan kell kiégetni sütőben a csíráztató palántaföldet?

Figyelt kérdés

A magok kikeléséhez nem szükséges tápdús talaj és ezért arra gondoltam, hogy a vetőtálcákba elég lehet a tavalyi erkélyföldemből venni, csak nem ártana sterilizálni és hallottam, hogy sütőben lehet ezt egy régi tepsiben, vagy lábosban, de szerintem vannak a földben növényi részek is, esetleg tőzeg és félek, hogy akár ki is gyulladhat.

Szóval ha csinált valaki ilyet, akkor adhatna tanácsot, hőfok, időtartam, meg hogy mire kell vigyázni - szívesen tanulok a tapasztaltabbtól, mert ilyet még sosem csináltam.

Nem kell sok föld a vetőtálcába, csak szeretném, ha steril lenne, mert ha kikel és a két sziklevélen kívül már lesznek levelei, úgyis kiültetem cserepekbe a kis palántákat tápdúsabb talajba.



2023. márc. 7. 08:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem kiégetni kell, hanem átgőzölni!


Tedd be mondjuk egy tepsibe és locsold meg 2-3 deci vízzel majd fedd le alufóliával.


Szerintem 50 perc elég neki magasabb hőfokon.


(Én ellenőrzés kép beleszoktam tenni a földbe egy egész tojást, ha a tojás megfő a földben akkor sikeres volt a folyamat)


Ha letelt az ötven perc, ne vedd ki azonnal, hagyd a sütőben kihűlni.



Arra készülj hogy nem lesz kellemes szaga, nem árt szellőztetni közben vagy utána

2023. márc. 7. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Gőzölni, világos.

Köszönöm a tanácsot.

2023. márc. 7. 09:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!