Hogyan kell kiégetni sütőben a csíráztató palántaföldet?
A magok kikeléséhez nem szükséges tápdús talaj és ezért arra gondoltam, hogy a vetőtálcákba elég lehet a tavalyi erkélyföldemből venni, csak nem ártana sterilizálni és hallottam, hogy sütőben lehet ezt egy régi tepsiben, vagy lábosban, de szerintem vannak a földben növényi részek is, esetleg tőzeg és félek, hogy akár ki is gyulladhat.
Szóval ha csinált valaki ilyet, akkor adhatna tanácsot, hőfok, időtartam, meg hogy mire kell vigyázni - szívesen tanulok a tapasztaltabbtól, mert ilyet még sosem csináltam.
Nem kell sok föld a vetőtálcába, csak szeretném, ha steril lenne, mert ha kikel és a két sziklevélen kívül már lesznek levelei, úgyis kiültetem cserepekbe a kis palántákat tápdúsabb talajba.
Nem kiégetni kell, hanem átgőzölni!
Tedd be mondjuk egy tepsibe és locsold meg 2-3 deci vízzel majd fedd le alufóliával.
Szerintem 50 perc elég neki magasabb hőfokon.
(Én ellenőrzés kép beleszoktam tenni a földbe egy egész tojást, ha a tojás megfő a földben akkor sikeres volt a folyamat)
Ha letelt az ötven perc, ne vedd ki azonnal, hagyd a sütőben kihűlni.
Arra készülj hogy nem lesz kellemes szaga, nem árt szellőztetni közben vagy utána
Gőzölni, világos.
Köszönöm a tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!