A Stihl HP super olaj nem túl jó olaj?
Van 2 Stihl gépem, fűkasza meg lombfúvó. Mindkettőt, Stihl hp super zöld olajjal használom, közel 1:50-be keverve.
Tehát, olyan 1:48 vagy 1:49 az arány, 4,8l vagy 4,9l benzint veszek és ahhoz a 100ml olaj.
A gyújtógyertyát kihajtva, felső holtpontig húzva a dugattyút látok a tetején, egy nagyon vékony barnás ráégett réteget.
Ez teljesen normális, vagy nem kéne ott lennie?
A gyertya szép őzbarna, az elektródákon semmi lerakódás.
Fotó jobb lenne, de a leírás alapján nem tűnik nagynak a baj. Ha inkább csak elszíneződés, az nem gond, csak ha látható vastagságú a lerakódás.
A Stihl HP Super viszont nem valami jó minőség. Részszintetikus, ami azért a mai világban nem valami fantasztikus. A minősítése JASO-FB, tehát csak egy fokkal van a legócskább ásványi olajak felett. Nincs az a bóvli 2000 Ft-os szintetikus olaj, ami ne lenne jobb ennél, általában mind megüti a JASO-FD szintet. De még a részszintetikusak is FC-k szoktak lenni.
#3 A Stihl hp super olaj valójában JASO FD.
Teljesen jól írod, itthon a Stihl honlapján valóban FB a besorolása, ez így van.
Viszont, a flakon oldalán, szerepel az ISO-L-EGD. A D a lényeg, mert ha ISO szerint D, az önmagában kizàrja az JASO FB osztályt.
Német Stihl honlapon, a HP Super olaj JASO FD, ISO-L-EGD.
Igen, logikus, amit írsz, feltehetően a magyarok tudják rosszul. Bár félszintetikusok meg nem szoktak FD-k lenni.
Akkor már csak azt lehet ellene szólni, hogy ugyanilyen tudású olajat feléért is lehet venni, fullszintetikusban...
Igazából az adalékokra vagyok kíváncsi én is, mert elvileg a HP Super-ben is van üzemanyag stabilizátor, meg égést segítő adalék.
A Husqvarna LS+ olaja szintúgy részszintetikus és azon rendesen fel van tüntetve a JASO FD és ISO-L-EGD szabvány.
Az LS+ olajban meg elvileg csapàgyvédő adalék van pluszban.
Aztán, hogy ezek csak reklámfogások, vagy valóban simán kiválthatók lennének ezek az olajok, egyszerűbb 2T olajokkal, arra én is kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!