Hóvirágot mikor lehetne majd átültetni?
Szana-széjjel van egy-egy csomó,fel akarom szedni,és egy helyre sorba ültetni.
Mikor lehet majd?
A 2-ben linkelt cikk írója teljesen dilettáns, semmit nem ért hozzá.
Minden hagymást csak akkor szabad kiszedni leghamarabb, amikor már sárgulni kezdtek a levelek. Mivel a hagymák anyagát a levelek építik fel, a fotoszintézis nevű művelet során. A levelek addig zöldek, ameddig dolgoznak. Ha előbb kiszeded, akkor a hagymák nem tudnak meghízni.
Végszükség esetén persze át lehet őket ültetni, de kis hagymák esetén le kell mondani a következő évi virágzásról, nagy hagymák pedig kis hagymákká válnak, és 2-3 helyett csak 1 virágot fognak hozni.
Tehát leghamarabb akkor ásd ki, mikor már sárgák a levelek. Úgy mindenestől terítsd ki őket valamire árnyékos helyen, és várd meg, hogy a levelek teljesen leszáradjanak. (Ekkor még egy kis tápanyagot szívnak vissza a hagymák a levelekből, a levelek pedig beérlelik a hagymát.) Utána akár lehet ültetni is őket, hogy ne legyen velük több gond. De ha tudod hűvös helyen tárolni, és még nem szabad az új helyük, akkor elég szeptember elején is elültetni őket.
Nekem több helyen is van sok, szoktam eladni is, és mindig csak akkor szedem ki, mikor már nincs élő levél. Mivel így kiszedem, újraültetem, és ennyi volt, csak egyszer kellett vele dolgozni, és nem is felejtem a pincében...
Akkor is kikel, ha 15 cm mélyre ülteted, meg akkor is virágozni fog, ha csak úgy a föld tetejére szórod szeptemberben. (Idén pont volt 2, ami az őszi kapáláskor valahogy a föld tetejére került, ott legyökeresedett, és virágot hozott a többivel együtt.) De leginkább azt célozd meg, hogy ültetés után a hagymák felett 6-8 cm föld legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!