Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha használtok gyomirtót a...

Ha használtok gyomirtót a kiskertben/ház körül, milyet?

Figyelt kérdés

Eddig a Fozát 480-at használtam, de újabban sehol sem kapni.

Azokban a gazdaboltok ahol mégis elérhető, azok tőlem nagyon messze vannak és csak személyes átvétellel árusítják.

Szóval ha tudtok olyat ajánlani, ami mindent visz, nektek bevált, és nem túl drága (Fozát 2000 Ft volt egy literes üveg), max 4000 Ft-ig, szívesen fogadok ajánlásokat.

2023. febr. 14. 09:43
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

A fozát 480 az glifozát hatóanyagú szer amit 2019-ben betiltottak. Szóval még jó, hogy újabban nem kapni.

Amit a gazdaboltban ajánlanak az miért nem jó neked? Mert lehet írunk mi itt valamit ami nekünk bevált de ugyanúgy nem lesz a közeledben.

2023. febr. 14. 11:21
 2/10 mindentudó99 ***** válasza:
95%
Természetesen nincs betiltva a glifozát. Vehetsz. Bármelyik jó. A legolcsóbbat vedd.
2023. febr. 14. 13:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Az #1-es nem tudom hogy mi a francról beszél... 2025.12.12.-ig van engedélye

[link]

Kérdező, glifozát hatóanyagú totálgyomírtót kérjél, tök mindegy hogy mi a neve, lényegében mindegyik ugyanazt tudja.

2023. febr. 14. 14:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, jól írják, én is megerősítem. Mindegyikben ugyanaz a hatóanyag van, ugyanabban a töménységben. Tehát vedd a legolcsóbbat.

Viszont azt tudd, hogy tavaly elszaladtak az árak, részben a magyar infláció, részben pedig a nagy volumenű ukrán gyártás leállása miatt. Így olcsót nem fogsz találni. A legolcsóbb 6 E körül van most. De láttam már 12-ért is.

2023. febr. 14. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon sokféle név alatt fut ugyanaz a gyomirtó vegyület, érdemes a kereső által felhozottakat sorrendbe állítani ár szerint és biztosan találsz viszonylag közelben kaphatót is, lehet, hogy a ráírt fantázianév számodra ismeretlen lesz, de az összetételében megtalálod a fozátot.
2023. febr. 14. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
kapa.
2023. febr. 14. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
#6 Az nagyon nehezen oldódik a permetlében! 😅
2023. febr. 14. 18:03
 8/10 anonim ***** válasza:
40%
Mindig is utáltam azokat, akik gyomirtóznak. Aki gyomirtót használ, az bármire képes, annak semmi se szent.
2023. febr. 14. 19:46
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

[link]

"Ez még csak a kezdet

Ez még csak egy kis lépés, ugyanis nem a kiskertben használják fel a legtöbb glifozátot, de nem is a mezőgazdaságban. Bármennyire is furcsa, a vasút a legnagyobb glifozátfelhasználó, a sínek között ezzel irtják a gyomokat. Éppen ezért jönnek a további intézkedések, a glifozát „csak” 2022 végéig rendelkezik uniós forgalmazási engedéllyel, utána egy évig használható fel. Ez annyit jelent, hogy 2023-tól már sehol nem lehet használni a glifozátot."

2023. febr. 14. 20:15
 10/10 anonim ***** válasza:
35%

[link]

"Glyphosate is currently approved(link is external) in the EU until 15 December 2022. A 5 years authorisation was granted in November 2017, instead of the proposed 15 years. Many voices proposed a ban already in 2017."

Tehát ha minden igaz akkor tavaly december 15 óta nem lehet használni.

2023. febr. 14. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!