Milyen tapasztalatotok van öntözőzsákkal? Használtok ilyet?
Attól is függ milyen fákat es miért akarod öntözni.
A fiatal csemetékre nem tudod rárakni meg nem is kell nekik ennyi víz.
A nagy öregebb fákat meg nálunk nem szokás öntözni mivel kapnak elég csapadékot.
Én biztos nem vennék neked mi szükséged van rá?
Futóhomok van nálatok? Ha nem, akkor egy baromság az egész. A fákat sehol nem kell naponta öntözni.
Nekem is van az Alföldön vagy 50 gyümölcsfám, vályogtalajon. Olyan távolságra vannak egymástól, hogy még a nagy méretű, idős fáknak is elég területük legyen összegyűjteni a vizet. (Pedig csak 40-50 cm termőréteg van a sárga agyag felett.) Ki még nem száradt soha semelyik, olyan száraz nyár is csak 2 volt az elmúlt 25 évben (egyik tavaly), amikor kénytelen voltam rászánni az időt az öntözésre. De nem a fák miatt, hanem a termés miatt, hogy elérjenek egy bizonyos méretet. Amiket nem öntöztem, azok se száradtak ki, csak kisebb lett a termés.
Ha otthon, a kertben vannak a fák, akkor a legolcsóbb megoldás talán az, hogy veszel 2000-ért egy lepukkant 200 l-es műanyaghordót, az aljába beleszerelsz egy elzárható szelepet (pl. csapos indítót).
Odateszed egy fa alá, este teleengeded vízzel, reggel megnyitod, estére üres lesz, teheted másik fa alá. Tehetsz a szelepre 2-3 méter csepegtető szalagot is, de ne üzemszerű működésre készülj, hanem kilyukasztgatod a csövet, hogy erősebben menjen.
Nincs az a fa, aminek ne lenne elég 2 hetente 200 liter víz ha nem sívó homokon áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!