Januárban ki lehet ultetni konténeres fácskát,bokrot?
Valószínűbb, hogy szabadban tárolják, de én már láttam olyat csomagküldő cégnél, hogy a konténeres növényeket télen fűtetlen fóliában tárolták, biztos ami biztos alapon. Ott meg ilyen időben lehet, hogy fokozott nedvkeringés indult meg, rontva a télállóságot.
Én azt csinálnám, hogy most úgyis hideg időszak jön, ameddig annak vége nem lesz, a házfalhoz tolva tárolnám, utána ültetnék. Ezeket a pár fokos mínuszokat mindenképpen bírja, de ha szokás szerint rosszul tippeltek az előrejelzésben, és nagy hideg lesz, akkor esetleg földig visszafagy a majdnem kihajtott csemete.
Amit vettél, az fekete eper, vagy fekete termésű fehér eper?
A fekete eper hatalmas fának nő, és sok bosszúságot okoz a hulló gyümölccsel, miközben a termése nem olyan finom, mint a fehér eperé. Ha még nem küldték, szerintem nem lenne rossz ötlet visszamondani, és fehér epret venni helyette, bármilyen színű terméssel. (Fehér, piros, fekete, stb.) A fehér színű termés annyival jobb, mint a fekete, hogy nem festi össze a kezedet meg a járdádat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!