Mi lehet ez a növény?
Nagyon keresek egy növényt, fotóm, sajnos, nincs róla.
Pillangós virágú, TALÁN valamelyik bükköny/lednek/csüdfű/koronafürt/rekettye rokon lehet. Tüske, tövis nem rémlik, a virág színe nincs meg.
Évelő, fás/fásodó szárú, viszonylag gyorsan növő, talán csavarodva kúszó kisebb fa vagy cserje. Az biztos, h a levele szárnyalt vagy kétszeresen szárnyalt, összetett, hasonló, mint a fehérakác vagy a tarkakoronafürt levele, a teteje nem csúcsos, hanem kerek.
Évekkel ezelőtt láttam egy fiatal példányt, a kislány egy tenyérnyi, lapos és kerek kis növényt vitt haza a vasútoldalból, elültetve gyorsan nagyra nőtt. Nem tudták a nevét, akartam kérni belőle egy kis dugványnakvalót, de addigra a nagymama kivágta, hogy rossz helyen van. Ez alapján van ötlete valakinek, hogy milyen növény lehetett?
Ami biztosan nem: lilaakác, gleditsia, kaszanyűg bükköny, tarka koronafürt. Mert ezeket már beszereztem De ezeken kívül kb bármi.
Köszönöm szépen.
Vannak itt érthetetlen dolgok. Ha tudod, hogy pillangós, hogy nem tudod a virágszínt? Az sokat segítene.
A csavarodva kúszás kizárja, hogy fa vagy cserje legyen.
A fás szár meg a lágy szárat zárja ki...
Ami fás szárú pillangós, az lehet pl. valamilyen dudafürt, vagy aranyeső (nem aranyvessző).
Esetleg? A vasútoldal mondjuk kicsit kizáró ok...
Lonc, pukkanó dudafürt kizárt, az van itthon.
Akébia bakancslistán, de tuti nem az volt.
30éves emlék, utólag a levelei alapján pillangósnak tippelem. A virág színe nincs meg, rémlik lila vagy sárga, de nem esküszöm rá.
Ami tuti, hogy tavasszal lett elültetve, nyáron már 2-3m magasan volt az oszlop köré csavarodva, én ekkor láttam. A nagymama azt mondta, kecskerágó, de azt tutira kizárom.
Hát igen, az se nem pillangós, se nem feltekeredő.
Ha egy ilyen apró növény 2-3 m-re felkúszik az első nyáron, én mindenképpen valami lágy szárú növényre tippelnék. Még akkor is, ha félfássá válik őszre.
Csak egy nagyon gyenge tipp:
Gyalogakác (esetleg?)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!