Hogyan gazdálkodtok homok talajon?
Kb fél hektár homokos földhöz jutottam, ami 4 aranykorona.
Kút és villany is van. Fűszerpaprikára gondoltam,hogy azzal tele rakom.
Piacom van rá, de igazság szerint eddig kötött fekete földön dolgoztam.
Mennyivel kell jobban nyomni a tápanyagot? Ti hogyan csináljátok?Vagy mit palántálnátok ki?
Köszi szépen előre is.
Csináltass talajmintavételt!
Ott megmondják, hogy milyen műtrágyát kell kirakni.
Saját tapasztalatom nincs homokkal, nekem is kötött földjeim vannak, viszont a munkahelyem környéke homok, és többen termelnek paprikát nagyban. Mindegyikük kizárólag csak síkfólián, ikersorokban, csepegtetve. A műtrágyát hordóban feloldják, és csepegtetésnél keverik a vízhez. A homok nem csak a vizet, de a tápanyagot se tartja annyira, mint a kötött föld, ezért gyakrabban, kisebb adagokban kell kijuttatni.
Arrafelé még a dinnyetermesztés megy nagyban, de ahhoz fél hektár kevés, ha nem te jársz vele piacra, hanem viszonteladóknak árulod. Jó pénz, kisebb az élőmunkaigénye (szedés), viszont nem lehet hónapokig tárolni a készterméket.
Fűszerpaprika fekete agyagos földre való, azon finom. Homokföldön csak szép nagyra nő és nem lesz zamatos, nem lesz húsos csak az a jellegzetes műtrágya íz. Őrölve pedig nem fog rendesen.
Káposztát termelj, az való oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!