Van valami megoldás ellene?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Feketedésről lehet tudni, hogy száraz, nedves, esetleg netán ragacsos, felszínes vagy gyümölcshúst is érintő volt?
Azért kérdem mert nekem hirtelen a korompenész ugrott be a "feketeségről".
Gyorsan hozzátenném a kizáró tényezőt, hogy pincében még hallottam előfordulni, mert általában tetvek kártétele következtében tűnik fel. Viszont ha sérült az alma, a gyümölcsnedv is lehetett kultivátor, a fertőzés megindulásához.
lényeg a lényeg, hogy ideje korán felfedezve elég lett volna az almákat megmosni a sérülteket, rothadtakat pedig kiválogatni.
Az elsőnek válaszolva!A pince nem nedves,és félek hogy megfagynak az almák.
A második válaszolónak meg annyit szeretnek elmondani hogy asz alma nem ragacsos csak sötétbarna lesz. És be voltak külön-külön csomagolva újságpapírba, de sajnos hiába. Arra gondoltam hogy egy szilaciles vízbe megmosom őket, megszárítom és úgy fogom tarolni, hátha nem terjed tovább az a fránya gombabetegség .
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem igazán tudom akkor mi lehetett a gond, de ötletem több is akad. :)
Ahogy az előttem válaszoló írta, egy polcra pakoljátok fel úgy, hogy ne érjenek össze amennyiben tavaly ládában tároltátok. A papírba csomagolást én elfelejteném, szükségtelen. A leszedett gyümölcs is "lélegzik" papírban befülledhet. Rendszeres időközönként nem árt néha átforgatni őket, mert az almafajták többsége még nyomásra is érzékeny nem, hogy ütődésre. Saját súlyától ha megnyomorodik, akkor az barnulni és rothadni kezd. Ebből következik, hogy a gyümölcs ütődését is kerüljétek.
Nem mellesleg az átforgatás jó alkalom lehet arra is, hogy az esetleg rothadó gyümölcsöt ideje korán észrevegyétek és kiválogassátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!