Mikor kell bevinni a leandert és hová tegyem?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy kaptam egy kb. 170 cm magas leandert, panelban lakunk, eddig anyósoméknál volt kint az udvaron, de azt mondták fagymentes helyen kell télen tárolni. Nos az a helyzet, hogy nincs nagy udvaruk, így nincs kint tároló. Most akkor hová tegyem? Egyáltalán vissza kell vágni?2010. szept. 30. 06:40
1/8 anonim válasza:
Mi visszavágtuk, kevesebb helyet is foglal, és jövőre nem kopaszodik fel, hanem besűrűsödik.
Fagyok előtt, fagymentes helyre. Lépcsőház? Milyenek a szomszédok? Ajtó mellé nem fér? Elég világos? Pici víz kell neki télen.
2/8 A kérdező kommentje:
Mennyire kell visszavágni? Ha esetleg a lakásba vinnénk be, akkor világos helyre kell rakni? Ott nem gond, hogy meleg van? Bocsi', hogy bombázlak a kérdésekkel, de nem értek hozzá és nem akarom, hogy tönkre menjen.
2010. szept. 30. 07:17
3/8 anonim válasza:
A lakás nem jó neki, hideg helyre kell tenni, 10 fok körüli hőmérsékletre. A fény kevésbé fontos, nálunk volt olyan tél, amikor a pincében töksötétben telelt át - kicsit nehezebben tért magához, de semmi baja nem lett.
Visszavágni nem muszáj, ha mégis rászánod magad, annyit vágj vissza, amennyit jónak látsz, ez nincs így kikötve.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod! Hétvégén szeretném elrendezni, mert ugye az időjósok mondják a fagyást, no meg persze akkor megyünk anyósomékhoz. Hááát! Majd valamit kiokoskodok!:)
2010. szept. 30. 07:37
5/8 anonim válasza:
Nem muszáj visszavágni, de jövőre is számolj kb. 30-40 cm növekedéssel :=). Ha a vágás mellett döntesz, akkor elsősorban az elfásodott ágakból érdemes lemetszeni, nincs tudományos módja, csak nyesd le, ahol gondolod. Szépen be fog alulról bokrosodni. A leesett ágakat dugd egy vizzel töltött beföttesüvegbe, gyönyörűen le fognak gyökerezni és jövőre már még több leandert teleltethetsz :=). A lépcsőházatok tökéletes lenne, ha nem kell félned a pusztítástól és a lopástól. Olyan 5-10 fok körüli hőmérséklet és világos hely kell neki, ennél melegebb helyen könnyen betetvesedik (ne kérdezd, hogy honnan jönnek a tetvek, de jönnek, sajnos tapasztaltuk), sötétben épphogy vegetál és tavasszal nehezebben tér magához. Hetente/kéthetente meg kell locsolni, de tápoldatot ne adj neki télen, csak tavasztól, amikor - úgy májusban - kiteszed a kertbe és megint rendszeresen elkezded locsolni.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi Kedves Utolsó:)
Hát tetvek ide, tetvek oda, nincs más lehetőség, csak a lakás:( Valamit csak lesz. Nagyon sajnálnám, ha tönkre menne, de a lépcsőház kizárva, így marad az anyósék lakása (sajna)
2010. okt. 1. 14:15
7/8 anonim válasza:
Én nyáron vettem leandert, már bent van a lakásban (panel) 3 hete. Eddig semmi baja. Szépen néz ki. A földjébe dugtam fokhagymát a tetvek ellen, úgy hallottam jót tesz neki. Remélem át tud telelni.
8/8 anonim válasza:
Kedves Utolsó! Mi lett a leáddal,hogy a benti melegben teleltetted? Nekem is ilyen jellegű problémám van,mint a Kérdezőnek annó.:( Vannak pici leáim is,amik csak nemrég gyökereztek ki annyira,hogy cserépbe ültettem őket (augusztusban) és tele vannak bimbóval. Most például ezeket is 10 fokban kéne tartani? Sőt most kaptam ágakat is,amik majd csak valamikor novemberben fognak kigyökerezni,ezt sem értem,hogy akkor azok már gondolom maradjanak meleg helyen,akkor ezek a picik miért nem? Hááát nemtudom na...:) köszi ha tudtok segíteni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!