Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akkus fűnyíróból a Makita,...

Akkus fűnyíróból a Makita, vagy a Metabo a jobb választás?

Figyelt kérdés

Nem, nem szeretnék benzinest, kis területet nyírok (180-200m2). És a madzaggal sem szeretnék vesződni. Fűkaszát sem szeretnék.

Azt is tudom, hogy nincs itt a szezonja, csak attól tartok, hogy mint általában minden más, ez is csak drágább lesz jövőre.

Két típust néztem ki. A főbb paraméterek:

Makita: 33 cm-es, kefés motor. 1 db 4 Ah-s akku. Igazság szerint az sem zavar, ha nem egyben nyírom le a területet. Van más Makita gépem, azok minőségével teljesen elégedett vagyok.

Metabo: 36 cm, kefementes motor. 2 db 4 Ahs aku. Nem volt még Metabo gépem. Ennek a paraméterei meggyőzőbbek, de bő 30%-kal drágább is.

2022. nov. 24. 10:04
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

A Makita az kimondottan jó. A Metabo is ugyanez a kategória volt régebben, most már a gyártás elég nagy része Kínában történik, és hiába a német felügyelet meg minőségellenőrzés, az mégse ugyanaz.

Talán azért érdemesebb mégis a Metabo-t választani, mert ez a 3 cm is jelent valamit, amennyivel gyorsabban végzel. Meg kapsz egy plusz akkut. De legfőképpen, mert a kefementes motorok sok tekintetben jobbak a keféseknél, ezért egyrészt kisebb a meghibásodás esélye, másrészt meg energiatakarékosabbak, azaz nehezebben merítik le az akkut.

[link]

2022. nov. 24. 10:16
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, én is erre gondoltam, ezért hajlok a Metabo felé. Meg ez egyszerre használja a két akkut, így valószínű erősebb is. 36V-is, míg a Makita egy akkuval csak 18.

A gyártás helye annyira nem zavar. Tavaly vettem egy Makita láncfűrést. Az adattábláján ott virít a "made in China" felirat.

2022. nov. 24. 14:24
 3/7 anonim válasza:
78%
Makita
2022. nov. 26. 17:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Végül a Metabot vettem meg, ma hozta a futár. Egyelőre tetszik, nem bántam meg. Éles bevetésen majd tavasszal tudom kitapasztalni.
2022. dec. 6. 18:00
 5/7 A kérdező kommentje:
A mérete is tetszik. Nem az a mini fűnyíró, de nem is nagy dög. Ami nekem direkt jó, mert sok a fa, bokor, amit kerülgetni kell.
2022. dec. 6. 18:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Megvolt a metabo próbaüzeme.

Továbbra is tetszik, örülök, hogy ezt vettem. Könnyű vele dolgozni. A 2db 3Ah-s akku töltöttsége a terület lenyírása után 4 csíkból kettőre esett vissza. Így nagyobb fűnél is szerintem röhögve elbírja majd. Ráadásul most hideg is volt, 7 fok.

Negatívum talán hogy bokrok tövénél is kell nyírnom és a vékony ágat könnyen karcolják a műanyag házat.

2023. ápr. 4. 11:41
 7/7 anonim válasza:
Köszi a tapasztalatokat!
2024. márc. 27. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!