Akkus fűnyíróból a Makita, vagy a Metabo a jobb választás?
Nem, nem szeretnék benzinest, kis területet nyírok (180-200m2). És a madzaggal sem szeretnék vesződni. Fűkaszát sem szeretnék.
Azt is tudom, hogy nincs itt a szezonja, csak attól tartok, hogy mint általában minden más, ez is csak drágább lesz jövőre.
Két típust néztem ki. A főbb paraméterek:
Makita: 33 cm-es, kefés motor. 1 db 4 Ah-s akku. Igazság szerint az sem zavar, ha nem egyben nyírom le a területet. Van más Makita gépem, azok minőségével teljesen elégedett vagyok.
Metabo: 36 cm, kefementes motor. 2 db 4 Ahs aku. Nem volt még Metabo gépem. Ennek a paraméterei meggyőzőbbek, de bő 30%-kal drágább is.
A Makita az kimondottan jó. A Metabo is ugyanez a kategória volt régebben, most már a gyártás elég nagy része Kínában történik, és hiába a német felügyelet meg minőségellenőrzés, az mégse ugyanaz.
Talán azért érdemesebb mégis a Metabo-t választani, mert ez a 3 cm is jelent valamit, amennyivel gyorsabban végzel. Meg kapsz egy plusz akkut. De legfőképpen, mert a kefementes motorok sok tekintetben jobbak a keféseknél, ezért egyrészt kisebb a meghibásodás esélye, másrészt meg energiatakarékosabbak, azaz nehezebben merítik le az akkut.
Igen, én is erre gondoltam, ezért hajlok a Metabo felé. Meg ez egyszerre használja a két akkut, így valószínű erősebb is. 36V-is, míg a Makita egy akkuval csak 18.
A gyártás helye annyira nem zavar. Tavaly vettem egy Makita láncfűrést. Az adattábláján ott virít a "made in China" felirat.
Megvolt a metabo próbaüzeme.
Továbbra is tetszik, örülök, hogy ezt vettem. Könnyű vele dolgozni. A 2db 3Ah-s akku töltöttsége a terület lenyírása után 4 csíkból kettőre esett vissza. Így nagyobb fűnél is szerintem röhögve elbírja majd. Ráadásul most hideg is volt, 7 fok.
Negatívum talán hogy bokrok tövénél is kell nyírnom és a vékony ágat könnyen karcolják a műanyag házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!