Kezdőoldal » Otthon » Kert » Dracena leveleinek hullását...

Dracena leveleinek hullását hogyan lehet megállítani?

Figyelt kérdés

10 éve nevelgetem, soha nem volt vele semmi probléma. Folyamatosan hozta az új leveleket. Mindig átültettem, amikor kinőtte a cserepet, mára már több, mint másfél méter magas. Ugyanúgy gondozom, ugyanott van, mégis nagyon gyorsan elkezdtek elszáradni a levelei és nagyon megkopaszodott.

Hogyan lehet visszafordítani a folyamatot? Már alig van levele :(

2022. nov. 22. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Talán a gyökérzetével van valami gond ?
2022. nov. 22. 09:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Tápoldatozni szoktad? Nem túloztad el? Nem volt mostanában átültetés? Nem kaspóban tartod?

Nem nyitottad rá az ablakot, mikor hideg volt?

2022. nov. 22. 20:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Mindent ugyanúgy csinálok, ahogy 10 éve folyamatosan, semmi sem változott. Mindenre nem a válaszom.
2022. nov. 23. 09:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát ha nincs tápoldatozva, akkor ez egy esélyes ok, a tápanyaghiány.
2022. nov. 23. 19:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Van tápoldatozva, de nincs eltúlozva. Ugyanúgy csináltam, ahogy mindig.

Most talán mintha megállt volna a hullás. Arra gondoltam még, hogy október elején elutaztam és a szokásosnál korábban locsoltam meg. Utána hagytam kicsit kiszáradni, amikor észrevettem, hogy kezd hullanni.

2022. nov. 24. 06:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálam most ugyanaz történt és nehezen rájöttem a hibára. Részben én voltam hülye. Nálam nagyon meleg a lakás, távolabbi ablak szinte mindig nyitva volt télen is, így sem volt levegőváltozás a lakásban, legénypálmákkal együtt így nem tért alvásra soha 4 év alatt. Történt most novembertől, hogy alig van napsütés az országban és aludni akartak volna. 4 év után először, mert sokkhatásként érte őket a napfény megszűnése. De én ugyanúgy locsoltam és tápoztam őket. :( :( A sárkányfa és a két legény is ledobta az összes hajtását. Ellenben hoznak újakat, tehát megmenthetőek és főnixként újjászületnek.
2023. jan. 18. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Illetve a tél megszűnése miatt kinyitottam közelebbi ablakot és még huzatot is kaptak. Tehát napfény megszűnése, tápozás, és huzat.
2023. jan. 18. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem túlöntözted. A dracéna nem szereti a sok vizet az őszi/téli időszakban. Ilyenkor kevesebbszer kell locsolni kisebb mennyiségű vízzel.
2023. jan. 27. 16:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Úgy látszik életre kelt újra. Semmit nem csináltam másképp, mint eddig bármikor is.

Egyre zöldebbek a levelei, vannak újak is.

A törzsén, az aljától kb 30 cm-re van egy új hajtás is. Ilyen még sosem volt rajta idáig.

2023. márc. 7. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!