Kezdőoldal » Otthon » Kert » A legényvirágom (zamioculcas)...

A legényvirágom (zamioculcas) levelei és szárai mitől sárgulnak? Hogy lehetne megállitani a sárgulást?

Figyelt kérdés
Olvastam hogy lehet túl sok vizet kapott de már lassan 3 hete semmit se kapott és előtte is csak óvatosan. Viszont már majdnem az egész növény sárgul és nem hagyja abba. A kaspoban sincs mar pango víz. Mit lehetne csinalni? Mindegyik ágán elindult már és félek nem áll meg.

2016. jún. 9. 14:09
 1/1 anonim válasza:

Valószínű, hogy már késői a válasz, viszont, szerintem túlöntözés. Az én növényem is ugyanezt produkálta. Nem tűnt soknak az öntözés, a föld felül száraz volt. De a növényem nem is fejlődött, és persze az ágai lassan sárgultak.

Megelégeltem, és kivettem az edényből, nos, a föld lent nedves volt és penészes, 2 gumó, ahol sárgultak az ágak, kezdtek rohadni. A beteg gumókat kivettem, mert már nem lehetett velük mit kezdeni. A virágot száraz földbe vissza ültettem, és most türelmesen várok.

Figyelembe kell venni, hogy ha a gumó már rohadásnak indult, azt nem igen lehet vissza fordítani, ha öntözöd a növényt, ha nem.

2019. nov. 4. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!