Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gránátalma és sárkánygyümölcs...

Gránátalma és sárkánygyümölcs megteremnek Magyarországon?

Figyelt kérdés
Mindkettőt szeretem nagyon, jó lenne ültetni
2022. nov. 8. 04:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

Gránátalma csak olyan helyen terem, ahol + 10 fok alá nem megy a hőmérséklet. Esetleg fűtött üvegházban van esély.

Forró, száraz területeken őshonos.

A sárkánygyümölcs tulajdonképpen egy kaktuszfajta gyümölcse, Obiban már láttam is. Mivel trópusi gyümölcs, értelemszerűen fűtött helyen lehet esély a termesztésre.

2022. nov. 8. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Kapni fagyálló gránátalmát,nekem idén hozott virágot remélem jövőre gyümölcs is lesz rajta.
2022. nov. 8. 10:09
 3/11 A kérdező kommentje:
2 szerinted mennyit fog teremni?
2022. nov. 8. 11:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha belépsze egy-két kertészkedéssel kapcsolatos csoportba vagy befőzés, látni fogod hogy egy csomóan nevelnek gránátalmát magról és terem is szépen kb 6 év után, az első 3 évbe persze lakásban tartják de utána ha nem az ország leghidegebb részén laksz simán áttelel itt pesten is van az egyik szomszédnak szép nagy almák vannak rajta de láttam már auchanba is, hogy árulnak csemetét. Ráadásul nagyon szép arányban csirázik én is azt csináltam két éve vettem egy almát 10-20 magot megtisztítottam és földbe szortam szerintem legalább 90% os arányba kikelt.
2022. nov. 8. 13:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Hol van kertészkedős csoport :)?
2022. nov. 8. 13:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocsi facebookon beírod a keresőbe hogy kert és kidob egy csomót.
2022. nov. 8. 13:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincsen Facebookom
2022. nov. 8. 14:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor nehéz lesz, mert a sok régi fórum mind elnéptelenedett, mindenki a facebook-os csoportokba ment át. Ennek én sem örülök, mert a fórumok könnyen átláthatóak voltak, ezekben a csoportokban meg van egy végtelen idővonal no meg a 'kereső' aztán hajrá..
2022. nov. 9. 03:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Amit boltban árulnak gránátalmát, azt nem feltétlenül érdemes szaporítani, mert nem tudod, mennyire hidegtűrő fajta. Általában nem az, tényleg csak ilyen -10-et bír, ami semmi. Védett budai kertekben, vagy nagyon jó fagylefolyású helyeken valameddig eléldegélnek, de azért ritkán van egymás után 8-10 olyan év, hogy ne fagyjanak tövig. Olyan fajtát érdemes, ami kibír legalább -15-öt, nagyon védett helyen, vagy téli védelemmel ezek sok éven át megmaradhatnak.

Amiket tudok, azok jó esetben ilyen 10-20 db-ot teremnek. De nem túl régi növények. A gyümölcsminőség nem feltétlenül jó. Érdekességnek talán lehet ültetni, de a gyümölcséért szerintem felesleges. Azon gyümölcsfélék közé tartozik, amiből frissen megeszel párat, de egy nagyobb terméssel nem tudsz mit kezdeni, mert nem lehet felhasználni, tartósítani.

Itt tudsz saját tapasztalatokról olvasni:

[link]

A pitahayával a méret a legnagyobb gond, mert kis korban hűvös, világos helyen, félszárazont tartva simán átteleltethető (nekem is volt régen), de mire termő méretű lesz, már nem fér el sehol...

2022. nov. 9. 06:06
 10/11 anonim válasza:
Nekünk van otthon gránátalmánk, kb 7-8éve. Sajnos anno kiültettük, es hiaba "téliesítjük", mindig elfagy... Gyümölcsöt hoz, de sose érik be.
2022. nov. 9. 17:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!