Gránátalma és sárkánygyümölcs megteremnek Magyarországon?
Gránátalma csak olyan helyen terem, ahol + 10 fok alá nem megy a hőmérséklet. Esetleg fűtött üvegházban van esély.
Forró, száraz területeken őshonos.
A sárkánygyümölcs tulajdonképpen egy kaktuszfajta gyümölcse, Obiban már láttam is. Mivel trópusi gyümölcs, értelemszerűen fűtött helyen lehet esély a termesztésre.
Amit boltban árulnak gránátalmát, azt nem feltétlenül érdemes szaporítani, mert nem tudod, mennyire hidegtűrő fajta. Általában nem az, tényleg csak ilyen -10-et bír, ami semmi. Védett budai kertekben, vagy nagyon jó fagylefolyású helyeken valameddig eléldegélnek, de azért ritkán van egymás után 8-10 olyan év, hogy ne fagyjanak tövig. Olyan fajtát érdemes, ami kibír legalább -15-öt, nagyon védett helyen, vagy téli védelemmel ezek sok éven át megmaradhatnak.
Amiket tudok, azok jó esetben ilyen 10-20 db-ot teremnek. De nem túl régi növények. A gyümölcsminőség nem feltétlenül jó. Érdekességnek talán lehet ültetni, de a gyümölcséért szerintem felesleges. Azon gyümölcsfélék közé tartozik, amiből frissen megeszel párat, de egy nagyobb terméssel nem tudsz mit kezdeni, mert nem lehet felhasználni, tartósítani.
Itt tudsz saját tapasztalatokról olvasni:
A pitahayával a méret a legnagyobb gond, mert kis korban hűvös, világos helyen, félszárazont tartva simán átteleltethető (nekem is volt régen), de mire termő méretű lesz, már nem fér el sehol...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!