Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezt vajon minek köszönhetem?

Ezt vajon minek köszönhetem?

Figyelt kérdés
[link]
2010. szept. 28. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy soraimmal a reményt keltem, miszerint válasz érkezik. Sajnos nem tudom a választ, viszont én is nagyon figyelem, hátha lesz valami tudományos érvelés:)

Szüleim paradicsomültetvénye pont így járt, szinte az egyik napról a másikra bebarnultak az óriási zöld paradicsomok, és megrohadtak. Az egész kárbaveszett. Nagyon fájt a szívem látni, hogy anyukám annyi munkája, fáradsága hiábavaló lett.

2010. szept. 28. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Kissé sok vizet kapott rövid idő alatt!
2010. szept. 28. 21:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez egy gombafertözés, az esös idötöl igen elterjesd, ha jól tudom, paradicsomrothadás a neve.

Igen gyakori akkor, ha éveken keresztül ugyanoda tesznek paradicsomot, mert a talajban megmaradnak a kórokozói.

Ha a levelek éjszakára is ndevesek maradnak, illetve állandóan vizesek, akkor igen gyorsan - akár pár nap alatt - elterjed a növényen, és lepusztitja azt. Ez ellen lehet úgy is védekezni, hogy esös, hüvös idöben a paradicsomok fölé egy fóliatetöt húznak, hogy ne essen rájuk az esö.

Sajnálom, hogy igy jártatok, de az idén elég sok emberrel történt ugyanez.

2010. szept. 28. 21:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm. Sajnos érezzük ezt, a piacon is 600 ft a paradicsom
2010. szept. 28. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is ilyen itt a Dél-Alföldön még a koktél is.Tavaly nem volt,remélem jövőre se lesz.Én nem permetezek.
2010. szept. 28. 22:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Na mi pont ezért csináljuk azt, amit még anyukám talált ki: rátartással ültetünk paradicsomot (kb +30%), és azt legalább 5-6 különböző részre, egymástól távol. Így ha valahol meg is támadja a betegség, nem terjed át a többi blokkra, így azok megmaradhatnak. Mi sem permetezünk, ez a módszer nagyon jól bevált.
2010. szept. 29. 09:53
 7/10 anonim válasza:
Én úgy látom a paradicsom túl ért!
2010. szept. 29. 17:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, remélem jövőre mindnyájunknak jobb termése lesz, mindenesetre nem merem megkockáztatni ugyanezt jövőre, így permetezni fogom már a növényeket, de minden más tanácsot is igyekszem megfogadni!

Kedves utolsó!

Szerintem elég szembetűnő, hogy a zöld, illetve éretlen bogyók is elkezdtek rohadni, illetve elrohadtak, így ez ki van zárva.

2010. szept. 30. 08:05
 9/10 hell-ikon ***** válasza:

Alternarias levélfoltosság.

[link]

Leírás, védekezés.

2010. szept. 30. 12:49
 10/10 hell-ikon ***** válasza:

Bár, mintha látnék abban a vödörben fitoftórás fertőzést is...

Annak is van leírása, a fent linkelt oldalon.

2010. szept. 30. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!